N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
T-34
T-34 (2018)
Žanras: Veiksmo
Sukurta: Rusija
Platintojas: Garsų Pasaulio Įrašai UAB
Kino teatruose nuo: 2019-01-18
Trukmė: 2h 19 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Kultinio ir vieno žiūrimiausių visų laikų rusų kriminalinio serialo „Brigada“ kūrėjas Aleksejus Sidorovas pristato patį ambicingiausią projektą savo karjeroje – net 600 milijonų rublių kainavusį karinį veiksmo filmą apie kovą, pagarbą, meilę ir milžinišką laisvės troškimą.

Kurdamas filmą režisierius neapsiribojo vien tik puikia Rusijos aktorių komanda. Vieną pagrindinių vaidmenų filme atliko vokiečių aktorius Vincentas Kieferis, gerai žinomas iš TV serialo „Kobra 11“ bei filmo „Džeisonas Bornas“. Pasak kino kritikų šis filmas geba prikaustyti prie ekrano nuo pat pirmųjų minučių ir išlaiko įtemptą siužeto liniją nuo pradžios iki galo, o savo stiprumu prilygsta žiūrovus sužavėjusiam filmui „Ekipažas“.

Juostos siužetinės linijos epicentre atsiduria tikrais įvykiais paremta, itin tikroviška istorija, kurią režisierius kruopščiai derino į pagalbą pasikvietęs JAV, Rusijos bei Vokietijos karo specialistus.

1941 m. Volokolamsko pasienyje po nuožmios kovos su vokiečių kariauna jaunesniojo leitenanto Ivuškino (akt. Aleksandr Petrov) tankas sunaikintas, o jis pats, kartu su vieninteliu išlikusiu gyvu tankistu Vasilionoku (akt. Viktor Dobronravov), patenka į nelaisvę.

Praleidęs tris žiaurius metus koncentracijos stovykloje, Ivuškinas nusprendžia pabėgti iš savo įkalinimo vietos, paimdamas su savimi būrį kalinių bei lageryje dirbusią vertėją, padėjusią susikalbėti dviem didžiausiems priešams – belaisviui ir vokiečių pulkininkui Klausui Jegeriui (akt. Vinzenz Kiefer). Mergina (akt. Irina Starshenbaum) nuoširdžiai pamilsta drąsųjį kalinį ir tampa jo apsukraus plano bendrininke. Tam, kad pabėgimas pavyktų, tanko vadas Ivuškinas privalo paklusti vokiečiams, kurie suplanavo žiaurų susidorojimą su įkalintais priešais. Tačiau vokiečiai net nenutuokė, kokį pokštą jiems iškrės Ivuškinas, kurio planuose buvo tik viena – išsigelbėjimas nuo mirties.

Ar Ivuškinui ir jo vadovaujamiems karo belaisviams pavyks pasiekti išsvajotą laisvę, sužinosime jau sausio 18 dieną.

Filmas rusų kalba su lietuviškais subtitrais.

REŽISIERIUS: Aleksejus Sidorovas („Brigada“, „Kova su šešėliu“)

AKTORIAI: Aleksandr Petrov („Gogolis“, „Ledas“), Viktor Dobronravov („Apie ką kalba vyrai?“, „Pabėgimas“), Irina Staršenbaum („Vasara“, „Ledas“), Vinzenz Kiefer („Džeisonas Bornas“, „Kobra 11“), Anton Bogdanov („Tikri vyrukai“, „Eglutės 3“)