Įvairaus amžiaus žiūrovams
Tabaluga (dubliuotas)
Tabaluga (dubbed) (2018)
Žanras: Animacija, nuotykių, šeimos
Sukurta: Vokietija
Platintojas: Garsų Pasaulio Įrašai UAB
Kino teatruose nuo: 2018-12-07
Trukmė: 1h 30 min
Cenzas: Įvairaus amžiaus žiūrovams

„Tabaluga“ – nuotykių kupinas filmas visai šeimai apie geraširdį drakoniuką, jo draugus ir piktą sniego senį

Toli, toli, nuostabioje Žaliojoje šalyje gyvena drakoniukas Tabaluga. Du didžiausi jo norai – išmokti skraidyti ir kvėpuoti ugnimi. Drakoniuką užauginęs varnas Rembo skraidyti jį galbūt kada nors ir išmokys, tačiau kvėpavimo ugnimi mokytojų Tabalugai nelemta surasti – drakoniukas yra paskutinis iš savo genties.

Vieną dieną ant miške riogsančio akmens drakoniukas pamato paslaptingą nuorodą – išraižytus žodžius „Tabaluga. Ugnis. Ledo šalis“. Su nauja viltimi surasti rūpimus atsakymus, Tabaluga kartu su geriausiu bičiuliu, boružiuku Baliu iškeliauja į paslaptingą sniego šalį. Joje bičiuliai susipažįsta su nuostabaus balso savininke, ledo princese Lili ir jos geriausiu draugu, baltuoju lokiu Limbo. Išklausius Tabalugos, Lili šauna mintis, kad atsakymą į drakoniukui rūpimą klausimą, galbūt, galėtų žinoti Arktas – Ledo šalį valdantis sniego senis. Nei Lili, nei juo labiau Tabaluga net neįtaria, kad Arktas slapčia rezga planus sniego, ledo ir šalčio šalimi paversti ne tik Ledo šalį, bet ir greta esančią Žaliąją šalį. O jo užmačioms gali pasipriešinti tik ugnimi kvėpuojantis drakonas.

Pasprukusi iš jiems paspęstų spąstų, šaunioji ketveriukė kartu stos prieš Arktą ir jo baltųjų lokių armiją. Ir kas žino – galbūt atradęs naują tikslą, suradęs naują draugą ir kovodamas už teisybę, drakoniukas Tabaluga ne tik išmoks skraidyti, bet ir kvėpuoti ugnimi – kaip tikras, galingas drakonas.

Animacijoje vaidmenis įgarsino ir herojų dainas atliko puikūs aktoriai ir atlikėjai Jeronimas Milius, Girmantė Vaitkutė, Giedrius Arbačiauskas, Sergejus Ivanovas, Juozas Gaižauskas ir kiti.

Nuotaikinga, smagi ir nuotykių kupina animacinė juosta „Tabaluga“ Lietuvoje pradedama rodyti gruodžio 7 dieną.

Filmas rodomas 2D formatu, dubliuotas lietuviškai ir be subtitrų.

REŽISIERIUS: Sven Unterwaldt Jr.

VAIDMENIS ĮGARSINO: Jeronimas Milius (Tabaluga), Girmantė Vaitkutė (Lili), Sergejus Ivanovas (Balis), Algirdas Dainavičius (Rembo), Juozas Gaižauskas (Limbo), Giedrius Arbačiauskas (Arktas) ir kt.