N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Belvilio policininkas
Belleville Cop (2018)
Žanras: Komedija
Sukurta: Prancūzija
Platintojas: Acme Film, UAB
Vaidina: Omar Sy
Kino teatruose nuo: 2018-12-07
Trukmė: 1h 51 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Filmu „Neliečiamieji“ išgarsėjęs prancūzų aktorius Omar‘as Sy sugrįžta naujoje „policinėje“ komedijoje, sukurtoje pagal geriausias žanro klasikos („Beverli Hilso policininkas“, „Mirtinas ginklas“, „Piko valanda“) taisykles. Šįkart O. Sy personažas – Paryžiaus Belvilio rajone dirbantis policininkas Sebastijanas „Baaba“ Bušaras.

Vieną dieną jis sulaukia skambučio iš vaikystės bičiulio Rolando (akt. Franck‘as Gastambide‘as, šiemet jau suvaidinęs pagrindinį vaidmenį komedijoje „Taksi 5“). Rolandas dirba Majamyje įsikūrusiame prancūzų konsulate, o į Prancūziją sugrįžo, tirdamas prekybos narkotikais bylą. Deja, Rolandui nespėjus papasakoti nieko daugiau, nusikaltėliai nušauna į jų reikalus besikišantį pareigūną. Draugo žūties sukrėstas ir įsiutintas Sebastijanas nusprendžia vykti į Ameriką ir atkeršyti už bičiulio mirtį.

Oficialiai perėmus Rolando pareigas konsulate, jam netrukus paskiriamas ir kontaktas vietinėse policijos pajėgose – ciniškas, gyvenime visko matęs ūmaus būdo policininkas Rikardas Garsija (akt. Luis‘as Guzman‘as). Į Majamį atvykęs tikrai ne spurgų valgyti, Sebastijanas ima knaisiotis po bičiulio paliktas tyrimo užuominas ir kelti bangas. Netradiciniais metodais besivadovaujantis Baaba labai greitai išveda iš kantrybės ne tik savo naująjį porininką, bet suerzina ir daugiau žmonių. Pavojingų žmonių.

Nuotaikinga veiksmo komedija „Belvilio policininkas“ kinuose nuo gruodžio 7 dienos.

Filmas prancūzų ir anglų kalbomis su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Rachid Bouchareb

Vaidina: Luis Guzman, Omar Sy, Biyouna