N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
SCAN'18: Tu gyvendamas džiaukis
SCAN'18: Du levande (2007)
Žanras: Iš arčiau
Sukurta: Švedija
Platintojas: Scanorama
Kino teatruose nuo: 2018-11-08
Trukmė: 1h 30 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

LT

„Tu gyvendamas džiaukis“ – tai filmas apie žmogaus būtį, jo didybę ir menkumą, džiaugsmą ir sielvartą, pasitikėjimą savimi ir nerimą. Pasakojimas apie tai, iš ko norime juoktis ir kartu verkti. Tai tiesiog paprasta tragikomedija arba komiška tragedija apie mus.

EN

“You, the Living” is a film about human being, his majesty and negligibility, joy and sorrow, selfconfidence and doubts. This is a story about things which make us laugh and cry at the same time. This is a simple tragicomedy or comic tragedy about all the people.

Festivaliai: Kanų kino festivalis – „Ypatingo žvilgsnio programa“

Festivals: Cannes Film Festival - „Un certain regard“ program

Apie režisierių / About the director

LT

Roy Andersson yra švedų kino režisierius, laikomas vienu svarbiausių Europos kino kūrėjų. Baigė Švedijos kino institutą. Labiausiai išgarsėjo filmais „Švediška meilės istorija“ (1970) ir “Gyvenimo trilogija”, kurią sudaro filmai „Dainos iš antro aukšto“ (2000), „Tu gyvendamas džiaukis“ (2007) ir „Balandis tupėjo ant šakos ir mąstė apie būtį“ (2014). Pastarasis laimėjo Auksinio liūto apdovanojimą Venecijos kino festivalyje. Filmus „Švediška meilės istorija“ ir „Balandis tupėjo ant šakos ir mąstė apie būtį“ rodė „Scanorama“.

EN

Roy Andersson is a Swedish film director considered one of the most important European film directors. He graduated from the Swedish Film Institute and is best known  for „A Swedish Love Story“ (1970) and his "Living trilogy," which includes „Songs from the Second Floor“ (2000), „You, the Living“ (2007) and „A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence“(2014). The last film won the Golden Lion award in Venice International Film Festival. „A Swedish Love story“ and „A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence“ were screened at Scanorama.  

Kalba / Language: švedų / Swedish

Subtitrai / Subtitles: lietuvių, anglų / Lithuanian, English

Režisierius / Director: Roy Andersson

Scenarijaus autorius / Screenplay: Roy Andersson

Operatorius / Cinematography: Gustav Danielsson

Kompozitorius / Music: Benny Andersson

Prodiuserė / Producer: Pernilla Sandström

Vaidina / Cast: Jesicca Lundberg, Elisabeth Helander, Bjorn Englund