N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
SCAN'18: Egzotiškasis Kasandras
SCAN'18: Cassandro the Exotico (2018)
Žanras: Neišgalvotas gyvenimas
Sukurta: Prancūzija
Platintojas: Scanorama
Kino teatruose nuo: 2018-11-08
Trukmė: 1h 13 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

LT

Nepaisant dažytų plaukų, makiažo ir tobulai riestų blakstienų, Kasandras – tikras žvėris ringe. Jis yra„egzotikas“ – taip Meksikos imtynių pasaulyje vadinami sportininkai, kurie, būdami atviri gėjai, išeina į ringą ryškiai pasipuošę kautis ne tik su oponentais bet ir su prietarais. Jau seniai ne jaunuolis, kelis pasaulio čempiono titulus iškovojęs Kasandras nesiruošia į pensiją. Tačiau traumos vis dažniau ima stabdyti, ir anksčiau ar vėliau jam teks pripažinti tikrovę.

EN

After 26 years of spinning dives and flying uppercuts in the ring, Cassandro, the star of the gender-bending cross-dressing Mexican wrestlers known as the Exoticos, is far from retiring. But with dozens of broken bones and metal pins in his body, he must now reinvent himself.

Festivaliai: Kanų kino festivalis – programa ACID

Festivals: Cannes Film Festival – “ACID”

Apie režisierę / About the director

Pirmuosius savo filmus, skirtus tokiems menininkams kaip Alanas Vega, Jonas Mekas ir Genesis P-Orridre, Marie Losier sukūrė be pinigų savo laisvalaikiu. Jos debiutinis filmas „Baladė apie Genesis ir "Lady Jaye“ (2011) pristatytas daugiau nei 200 festivalių ir pelnė kelis apdovanojimus. 2018-ųjų lapkritį Niujorko Modernaus meno muziejuje vyks pirma jos visų filmų retrospektyva.

Marie Losier directed several avant-garde portraits of such artists as Alan Vega, Jonas Mekas and Genesis P-Orridge during her spare time, in the weekends, and with no funding. Her first feature film, "The Ballad of Genesis and Lady Jaye" (2011), screened in more than 200 festivals around the bworld and won several awards. The first complete retrospective of her films is scheduled to take place at the MoMA (NYC), in November 2018.

Kalba / Language: prancūzų / French

Subtitrai / Subtitles:lietuvių, anglų / Lithuanian, English

Režisierė / Director: Marie Losier

Scenarijaus autoriai / Screenplay: Marie Losier, Antoine Barraud

Operatorė / Cinematography: Marie Losier

Montažas / Editing: Ael Dallier Vegal

Prodiuseriai / Producers: Carole Chassaing, Antoine Barraud