Įvairaus amžiaus žiūrovams
Baltijos kino dienos'18: Rojus 89
Baltijos kino dienos'18: Paradīze 89 (2018)
Žanras: Šeimos
Sukurta: Latvija, Vokietija
Platintojas: Lietuvos kino centras prie Kultūros ministerijos
Kino teatruose nuo: 2018-08-20
Trukmė: 1h 29 min
Cenzas: Įvairaus amžiaus žiūrovams

Visai šeimai skirtas nuotykių filmas, pasakojantis devynmetės Paulos istoriją tikrų istorinių įvykių, Latvijai žengiant nepriklausomybės atkūrimo keliu, fone.

1989-ųjų vasara. Latvijos sostinėje Rygoje gyvenančios sesutės Paula ir Laura atvyksta į idilišką mažą miestelį leisti vasaros atostogas su savo pusseserėmis Maija ir Linda. Be tėvų priežiūros likusios mergaitės mėgaujasi laisve, mėgdžiodamos suaugusiųjų gyvenimą, ir pasineria į nutrūktgalviškus nuotykius. Televizijos naujienoms pranešus nepaprastąją padėtį Latvijoje, devynmetė Paula ryžtingai imasi veiksmų ir vyksta dalyvauti Baltijos kelyje, kad stotų į rankomis susikabinusių 2 milijonų žmonių grandinę tikėdamasi, kad gimtajai šaliai atgavus savo laisvę, problemos išsispręs ir jos bei pusseserių šeimose.

Seansai vyks:Rugpjūčio 20 d. (pirmadienį) ir 26 d. (sekmadienį)

Nemokamus bilietus į „Baltijos kino dienų“ filmus bus galima atsiimti „Forum Cinemas Vingis“ kino teatro kasose likus 1 valandai iki seanso pradžios.

Filmas latvių kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierė ir scenarijaus autorė: Madara Dišlere

Vaidina: Magda Lote Auziņa, Marta Ģertrūde Auzāne, Evelīna Ozola, Līva Ločmele, Guna Zariņa, Nauris Puntulis, Mantas Bendžius, Sergey Petrov, Inga Apine, Kristaps Ķeselis, Kaspars Gods