N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Baletas'18: Karmen siuita / Petruška
Bolshoi Ballet'18: Carmen Suite / Petrushka (2019)
Žanras: BOLSHOI baleto spektakliai kine (2020/2021)
Sukurta: Rusija
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Kino teatruose nuo: 2019-05-19
Trukmė: 2h 20 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Karmen siuita / Petruška (Carmen Suite / Petrushka) – Žoržas Bizė, Rodionas Ščedrinas / Igoris Stravinskis (Georges Bizet, Rodion Shchedrin / Igor Stravinsky)

2018-2019 m. Maskvos Didžiojo teatro sezonas finišuos dviem spektakliais vieno vakaro metu. Pirmoji dalis – Kubos choreografo Alberto Alonso atpasakota aistringosios Karmen istorija. Lemtingoji moteris sugundo doną Chosė ir paprašo pasirūpinti, kad ji būtų išleista iš kalėjimo. Pasidavęs gražuolės kerams, Chosė įvykdo Karmen prašymą. Atgavusi laisvę, Karmen supranta, kad įsipainiojo į meilės trikampį. Jos širdis veržiasi pas gražuolį toreodorą Eskamilją, tačiau negali atsikratyti ją beviltiškai įsimylėjusio dono Chosė.

Ši klasikinio Žoržo Bizė baleto versija išsiskiria tuo, kad ją rusų kompozitorius Rodionas Ščedrinas sukūrė specialiai savo žmonai, Didžiojo teatro primabalerinai Majai Pliseckajai. Peraranžuoto ir atnaujinto Ž. Bizė kūrinio premjera įvyko 1967-ųjų balandį. Praėjus pusei amžiaus, „Karmen siuita“ sugrįžta į Didžiojo teatro sceną.

Antrasis vakaro baletas pagal I. Stravinskio muziką pasakoja istoriją apie Sankt Peterburgo karnavalą ir jame pasirodančias atgyjančias seno Fokusininko lėles – Petrušką, Baleriną ir Maurą. Siautulingi lėlių šokiai stebina ir žavi minią, tačiau aplodismentai nedžiugina Petruškos. Jis beviltiškai įsimylėjęs Baleriną, kuri, savo ruožtu, įsimylėjusi tuščiagarbį dabitą Maurą ir į vargšą Petrušką nekreipia jokio dėmesio. Supykęs ir įskaudintas Petruška iškviečia Maurą į dvikovą ir žūsta nuo jo kardo. 1911 m. pastatyto baleto naują versiją specialiai Didžiajam teatrui sukūrė jaunas rumunų choreografas Edwardas Clugas.

Muzika: Žoržas Bizė, Rodionas Ščedrinas / Igoris Stravinskis; choreografija: Alberto Alonso / Edwardas Clugas. Tiesioginė transliacija iš Maskvos Didžiojo teatro.

Trukmė: 2 valandos 20 minučių (1 pertrauka)

HD rezoliucijos vaizdo ir garso transliacija vyksta palydoviniu bei internetiniu ryšiu, todėl yra pakankamai sudėtingas procesas. Nepriklausomai nuo turimos modernios „Forum Cinemas“ technikos, galimi vaizdo ir garso trukdžiai. Transliuotojų vardu iš anksto atsiprašome už galimus nepatogumus.