N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Baletas'18: Aukso amžius
Bolshoi Ballet'18: The Golden Age (2019)
Žanras: BOLSHOI baleto spektakliai kine (2020/2021)
Sukurta: Rusija
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Kino teatruose nuo: 2019-04-07
Trukmė: 2h 20 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Aukso amžius (The Golden Age) – Dmitrijus Šostakovičius (Dmitry Shostakovich)

Baleto veiksmas vyksta pietų Rusijos uoste, apie 1920-uosius metus. Šalyje – Naujosios Ekonominės Politikos (NEP‘o) laikotarpis, idealiai tikęs tiek smulkiam verslui, tiek kriminalinėms struktūroms. Visi bent kiek prakutę miesto veikėjai vakarais renkasi į prašmatnų restoraną, pavadinimu „Aukso amžius“. Pagrindinis restorano programos numeris – jaunos gražuolės šokėjos Margo ir jos partnerio Žako pasirodymas. Lankytojai žino, kad tikrasis Žako vardas yra Jaška – vienas iš vietinių nusikaltėlių šulų, siekiantis Margo palankumo. Jaškos bendrai pasirodymų metu akylai stebi, kad lankytojai pernelyg neįsisvajotų apie gražuolę, į kurią taikosi jų lyderis.

Visos šios peripetijos yra absoliučiai nežinomos paprastam žvejui Borisui. Laisvalaikiu jis dalyvauja humoro agitbrigados veikloje ir vieno pasirodymo miesto festivalyje metu jo akį patraukia nuostabaus grožio mergina, vardu Rita. Ji taip pat pastebi patrauklų vaikiną. Tarp jaunuolių blyksteli kibirkštis. Viską metęs, Borisas puola iš paskos, tačiau Rita pradingsta minioje. Atkaklų žveją paieškos atveda iki „Aukso amžiaus“, kur jis su didžiausia nuostaba supranta, kad vakaro žvaigždė – nuostabioji madmuazelė Margo – yra ta pati mergina, kurios jis ieško: Rita. Kova dėl merginos tarp žvejo ir nusikaltėlio – neišvengiama.

Spektaklis „Aukso amžius“ – originalus, stebinantis, šiek tiek ironiškas ir užburiantis žvilgsnis į baleto meną. Šalia klasikos jame skamba ir džiazas bei kabareto dermės, o šokio stilius kinta nuo klasikinio ir neoklasikinio iki laisvojo šokio, grotesko, liaudies ir akrobatinių šokių. Šį spektaklį specialiai Maskvos Didžiajo teatro repertuarui sukūrė žymusis choreografas Jurijus Grigorovičius.

Muzika: Dmitrijus Šostakovičius; choreografija: Jurijus Grigorovičius. Transliacija iš Maskvos Didžiojo teatro.

Trukmė: 2 valandos 20 minučių (1 pertrauka)

HD rezoliucijos vaizdo ir garso transliacija vyksta palydoviniu bei internetiniu ryšiu, todėl yra pakankamai sudėtingas procesas. Nepriklausomai nuo turimos modernios „Forum Cinemas“ technikos, galimi vaizdo ir garso trukdžiai. Transliuotojų vardu iš anksto atsiprašome už galimus nepatogumus.