N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Baletas'18: Miegančioji gražuolė
Bolshoi Ballet'18: The Sleeping Beauty (2019)
Žanras: BOLSHOI baleto spektakliai kine (2020/2021)
Sukurta: Rusija
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Kino teatruose nuo: 2019-03-10
Trukmė: 2h 50 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Miegančioji gražuolė (The Sleeping Beauty) – Piotras Čaikovskis (Pyotr Tchaikovsky)

Karalius Florestanas XXIV-asis ir jo gražuolė žmona surengia prašmatnias krikštynas bei puotą savo pirmagimės, princesės Auroros garbei. Į šventę pakviečiamos ir šešios fėjos, kurios atvyksta su ypatingomis dovanomis: grožiu, drąsa, meilumu ir įvairiais talentais. Pačiame šventės įkarštyje rūmus uždengia tamsa. Pro duris žengia kvietimo negavusi ir dėl to įpykusi fėja Karabosė. Jokie paaiškinimai nenumaldo piktosios fėjos įniršio. Ji prakeikia Aurorą: mergina augs su visomis kitų fėjų suneštomis dovanomis – talentinga, miela ir nuostabiai graži – tačiau šešioliktojo gimtadienio dieną mirs. Viena iš šešių gerųjų fėjų, pasitelkusi visą savo jėgą, sušvelnina prakeiksmą. Vietoje mirties princesės laukia šimto metų miegas. Anksčiau ją pažadinti gali tik mylimojo bučinys.

Bėgant metams, o princesei augant ir gražėjant, jos tėvai vis labiau niaukiasi, nes visos pastangos panaikinti prakeiksmą – bevaisės. Pagaliau ateina toji diena. Daugybė žmonių linksminasi didžiulėje šešioliktojo Auroros gimtadienio puotoje. Pačiame linksmybių įkarštyje princesė krenta it negyva. Tarnai ją nuneša į iš anksto parengtą lovą, o viena iš fėjų pasigaili nelamingų tėvų ir miego kerais užburia ne tik juos, bet ir visą karalystę – iki tol, kol gražuolę Aurorą pažadins princo bučinys.

Viena labiausiai atpažįstamų istorijų pasaulyje, „Miegančioji gražuolė“ baleto scenoje atsiskleidžia naujomis spalvomis ir yra laikoma vienu geriausių klasikinio baleto repertuaro pavyzdžių. Naujoje Didžiojo teatro versijoje pagrindinį vaidmenį atlieka kylanti Rusijos baleto žvaigždė Olga Smirnova.

Muzika: Piotras Čaikovskis; choreografija: Jurijus Grigorovičius. Transliacija iš Maskvos Didžiojo teatro.

Trukmė: 2 valandos 50 minučių (1 pertrauka)

HD rezoliucijos vaizdo ir garso transliacija vyksta palydoviniu bei internetiniu ryšiu, todėl yra pakankamai sudėtingas procesas. Nepriklausomai nuo turimos modernios „Forum Cinemas“ technikos, galimi vaizdo ir garso trukdžiai. Transliuotojų vardu iš anksto atsiprašome už galimus nepatogumus.