N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Opera'18: Karmeličių dialogai
Opera'18: Dialogues des Carmélites (2019)
Žanras: Metropolitan Opera
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Kino teatruose nuo: 2019-05-11
Trukmė: 3h 09 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Karmeličių dialogai (Dialogues des Carmélites) – Fransisas Pulenkas (Francis Poulenc)

XVIII a. pabaigos Prancūzija. Šalyje ima stiprėti revoliucijos nuojauta. Sukrėsta Paryžiaus gatvėse vis dažniau pasitaikančių neramumų, markizo duktė Blanša nutaria tapti vienuole. Karmeličių vyresniajai pabrėžus, kad vienuolynas yra maldos šventovė, o ne saugi priebėga nuo pasaulio neramumų, Blanša karštai patikina pasirengusi ir norinti pašvęsti savo gyvenimą Dievui. Jos pasirinkimo nebegali pakeisti ir į vienuolyną atvykęs jos brolis, maldaudamas seserį kartu su juo išvykti iš šalies. Blanša atsako, kad dabar jos įsipareigojimas Dievui ir seserims karmelitėms yra svarbesnis nei pareiga šeimai. Už vienuolyno sienų siaučiant neramumams, Blanša atranda ramybę ilguose pokalbiuose su savo bendraamže, seserimi Konstancija.

Deja, vis labiau įsisiūbuojanti revoliucija neaplenkia ir Dievo šventovės. Įniršusi minia šturmuoja vienuolyną. Seserys nutaria nuolankiai pasitikti savo lemtį, tačiau Blanša neišlaiko ir pabėga. Sugrįžusi į tėvo namus ji pamato, kad juose šeimininkauja nepažįstami žmonės, o netrukus sužino, kad jos brolis sugebėjo pabėgti, o tėvas buvo nukirsdintas. Sukrėsta Blanša be tikslo klaidžioja Paryžiaus gatvėmis, kol netikėtai sutikusi vieną iš seserų, sužino, kad karmelitės yra areštuotos ir laukia mirties nuosprendžio. Atėjus jų bausmės dienai ir karmelitėms viena po kitos einant prie giljotinos, minioje stovinčios Blanšos širdis neišlaiko ir ji prisijungia prie savo seserų, nuolankiai žengiančių pasitikti amžinojo gyvenimo.

Dirigentas: Yannick Nézet-Séguin; Atlikėjai: Isabel Leonard, Karita Mattila, Adrianne Pieczonka, Erin Morley, Dwayne Croft.

Trukmė: 3 valandos 9 minutės (1 pertrauka)