N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Opera'18: Mergelė iš Vakarų
Opera'18: La fanciulla del West (2018)
Žanras: Metropolitan Opera
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Kino teatruose nuo: 2018-10-27
Trukmė: 3h 22 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Mergelė iš Vakarų (La fanciulla del West) – Džiakomas Pučinis (Giacomo Puccini)

Laukinių Vakarų salūne po sunkios darbo dienos aukso kasėjai geria, lošia kortomis ir varvina seilę dėl gražuolės salūno šeimininkės Minės. Prie kompanijos prisijungia detektyvų biuro agentas, ieškantis pavojingo nusikaltėlio Ramerezo ir jo suburtos meksikiečių gaujos. Vietos šerifas Džekas Rensas agento klauso tik viena ausim, nes taip pat stebeilijasi į gražuolę salūno šeimininkę. Garsiai paskelbęs ją savo būsimąja žmona, šerifas supykdo kitą „kandidatą“ į merginos vyrus, tačiau pati Minė šūviu į lubas aistras užgesina ir pareiškia, kad nesiruošia tapti nei vieno iš jų žmona.

Į salūną įžengia vienišas nepažįstamasis, prisistatantis Diku Džonsonu iš Sakramento. Kadangi su Mine jie vienąkart jau yra matęsi, atėjūnas pakviečia merginą šokiui ir, jai sutikus, sukelia pykčio ir pavydo priepuolį šerifui. Sugavęs vieną meksikiečių gaujos narį, sugrįžta detektyvas ir išsiveda šerifą gaudyti Ramerezo. Tuo tarpu dėl pasimatymo su Džonsonu sutarusi Minė vakare sužino, kad jis ir yra Ramerezas. Supykusi mergina išvaro gaujos vadą ir netrukus nuaidi šūvis. Minė su siaubu puola iš paskos. Laimei, Ramerezo sužeidimas nėra mirtinas. Karštligiškai ieškodama išsigelbėjimo, Minė sustabdo šerifą nuo antrojo šūvio, pasiūlydama sulošti pokerį. Jei laimės Minė, jos mylimasis bus laisvas; jei laimės šerifas, Minė už jo ištekės. Šerifas iš karto sutinka. Kadangi tikslas pateisina priemones, Minė pasinaudoja rankovėje buvusiomis kortomis ir laimi partiją.

Minė Ramerezą išgelbsti ir dar kartą – kuomet jį sugauna detektyvas ir auksakasių būrys. Nusprendę, kad šiame krašte ramybės neturės, abu įsimylėjėliai palieka Kaliforniją ir išjoja ieškoti laimės kitur.

Dirigentas: Marco Armiliato; Atlikėjai: Eva-Maria Westbroek, Jonas Kaufmann, Željko Lučić, Carlo Bosi, Matthew Rose.

Trukmė: 3 valandos 22 minutės (2 pertraukos)