N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Opera'18: Aida
Opera'18: Aida (2018)
Žanras: Metropolitan Opera
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Kino teatruose nuo: 2018-10-06
Trukmė: 3h 36 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Aida (Aida) – Džiuzepė Verdis (Giuseppe Verdi)

Etiopijos karaliaus Amonasro duktė, žavingoji princesė Aida pagrobiama ir kaip vergė incognito atgabenama į Egiptą. Jos tikrąją tapatybę žino vos keli žmonės. Vienas iš jų – jaunas, narsus ir sąjungininkų pagarbą bei priešų baimę užsitarnavęs karys Radamesas. Kariūnas beprotiškai įsimylėjęs žaviąją belaisvę. Deginantis meilės jausmas yra abipusis abiems jaunuoliams, kaip abiems nesvetima ir pasirinkimo dilema tarp meilės ir pareigos. Siekdamas išvaduoti mylimą dukrą, Etiopijos karalius jau veda savo pulkus link Egipto. Pastarojo karalius Radamesą paskiria Egipto armijos vadu. Karys blaškosi tarp jausmo Aidai ir ištikimybės savo valdovui – Egipto faraonui; Aida savo ruožtu draskoma kančios, nes myli savo Tėvynės, savo tėvo valdomos karalystės priešą.

Sumaišties įneša ir Egipto karaliaus dukra Amneris. Ji taip pat kupina šiltų jausmų Radamesui, tačiau tai – meilė be atsako. Nebūdama tikra dėl savo varžovės, tačiau įtardama, jog tai – Aida, Amneris sugalvoja būdą, kaip išsiaiškinti tiesą. Švenčiant Radameso pergalę prieš Etiopijos pulkus, į Egipto princesės būstą įžengus Aidai, Amneriz jai pasako, kad Radamesas žuvo mūšio metu. Sielvarto prislėgta Aida prisipažįsta, kad jos širdis amžiams priklausys šauniajam Egipto karvedžiui. Įtūžusi Amneris nutaria keršyti. Dėkingas Egipto karalius paskelbia Radamesą savo sosto įpėdiniu, o tai reiškia, kad jis bus sutuoktas su princese. Tačiau jaunasis karvedys pasirenka meilę ir taip dar labiau įsiutina Amneris. Princesės neapykanta pasirodo besanti stipresnė už meilę. Nors vėliau, supratusi, ką padarė, ji bando ištaisyti savo klaidas, tačiau jau per vėlu: drama nebeišvengiama...

Dirigentas: Nicola Luisotti; Atlikėjai: Anna Netrebko, Aleksandrs Antonenko, Anita Rachvelishvili, Quinn Kelsey, Dmitrijus Beloselskis.

Trukmė: 3 valandos 36 minutės (2 pertraukos)