N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda
Juodraštis
Chernovik (2018)
Žanras: Nuotykių, fantastinis
Sukurta: Rusija
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2018-06-01
Trukmė: 1h 57 min
Cenzas: N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda

Fantastinis nuotykių filmas “Juodraštis” – ekranizacija to paties pavadinimo romano, kurį parašė vienas populiariausių rusų fantastų Sergejus Lukjanenko, geriausiai pažįstamas kaip įsimintinais kino filmais virtusių romanų „Nakties sargyba“ bei „Dienos sargyba“ autorius.

Vieną dieną Kirilas pasijunta tarsi ištrintas iš savo gyvenimo. Staiga nieka jo nebeatpažįsta: nei draugai, nei šeima, nei mylima mergina, o jo bute gyvena svetimi žmonės, darbe taip pat apie jį niekas nėra girdėjęs. Sukrėstam Kirilui apie naują realybę papasakoja keista nepažįstamoji. Pasak moters, vaikinas yra išrinktas ypatingai misijai – saugoti vartus tarp daugybės paralelinių pasaulių. Dėl šios priežasties visa jo praeitis yra ištrinta.

Vis dar negalinčiam patikėti Kirilui surengiama ekskursija po paralelines visatas. Vaikinui pamažu paaiškėja, kad visą gyvenimą jo pažinotas ir mylėtas pasaulis neaprėpiamoje visatoje tėra juodraštis kitiems, geresniems pasaulio variantams. Tačiau Kirilas su tuo taikstytis nenori, nes myli savo pasaulį – kad ir koks netobulas jis būtų.

Filmas rodomas rusų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Sergey Mokritskiy

Scenarijaus autoriai: Maksim Budarin, Denis Kuryshev, Sergey Lukyanenko („Dienos sargyba”, „Nakties sargyba”), Sergey Mokritskiy, Olga Sobenina

Vaidina: Nikita Volkov, Severija Janusauskaite, Yuliya Peresild