N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
KP18: Meilužiai iš Ferentari
KP18: Soldiers. A Story from Ferentari (2017)
Žanras: Metų atradimai
Sukurta: Serbija, Rumunija, Belgija
Platintojas: Kino pavasaris, VŠĮ
Kino teatruose nuo: 2018-03-15
Trukmė: 1h 30 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

„Absoliučiai kitokia dviejų vyrų meilės istorija: nepagražinta, skurdi kaip ir pats Ferentari priemiestis, realistiška. Nepajusite to holivudiško eskapizmo, nepavyks ir vojeristiškai mėgautis pagrindiniais herojais, nes viskas iki panagių tikra. Net Adis vaidina pats save.“ (S. Lingevičiūtė)

35 metų antropologas Adis, kurį ką tik paliko mergina, persikelia gyventi į Ferentari – skurdžiausią Bukarešto rajoną. Čia pigu, be to, jis domisi ir rašo darbą apie populiariąją romų bendruomenės popmuziką „manele“. Ieškodamas informacijos apie savo tyrimo objektą Adis susipažįsta su romu Alberto – buvusiu kaliniu, kuris pasisiūlo padėti. Netrukus tarp vyrų užsimezga romanas. Iš pradžių Adžiui viskas atrodo tik kaip neįpareigojantis seksas, linksmai leidžiamas laisvalaikis, bet ilgainiui santykiai virsta košmaru, mat Alberto – ir pavojingas, ir be galo trapus, be to, priklauso pasauliui, kurio Adis nepažįsta.

Kalba: romų, rumunų

Subtitrai: lietuvių, anglų

Režisierius: Ivana Mladenović

Scenarijaus autorius: Ivana Mladenović, Adrian Schiop

Aktoriai: Adrian Șchiop, Vasile Pavel-Digudai, Stefan Iancu, Nicolae Marin-Spaniolul, Kana Hashimoto, Dan Bursuc, Cezar Grumarescu