N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
KP18: Migruojantys žmonės
KP18: Human Flow (2017)
Žanras: Meistrai
Sukurta: Vokietija, Kinija, Jungtinės Valstijos
Platintojas: Kino pavasaris, VŠĮ
Kino teatruose nuo: 2018-03-15
Trukmė: 2h 31 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Migruojantys žmonės (Human Flow)

Vokietija, Kinija, Jungtinės Valstijos, 2017, 140 min.

Kalba: anglų, arabų, persų, prancūzų, vokiečių, graikų, vengrų, kurdų, ispanų, turkų

Subtitrai: lietuvių

Režisierius: Ai Weiwei

Scenarijaus autorius: Ai Weiwei

Aktoriai: Ai Weiwei

„Ai Weiwei kūryboje ieško efektingos formos, stiprios vizualinės ekspresijos. Atkreipęs dėmesį jo menas, nesvarbu, kas tai būtų – gigantiška instaliacija ar dokumentinis filmas – perteikia gąsdinantį realybės portretą, kurio nebeįmanoma praeiti nepastebėjus. Turbūt tai kilniausia meno prasmė.“ (A. Račaitytė)

Šiuo metu pasaulyje daugiau nei 65 milijonai žmonių yra palikę savo namus dėl bado, klimato pokyčių ar karo – tai didžiausia žmonių migracija nuo Antrojo pasaulinio karo metų. Garsus kinų menininkas ir aktyvistas Ai Weiwei tyrinėja šokiruojančią pabėgėlių krizę ir jos neišvengiamą poveikį žmonijai. Per vienerius metus jis savo kamera užfiksavo galybę sukrečiančių istorijų 23-jose pasaulio šalyse. Menininkas filmuoja pabėgėlių stovyklas, kur milijonai, bėgdami nuo etninių ir religinių konfliktų, smurto ar ekonominės katastrofos, savo laikinuose namuose rado dar baisesnes sąlygas. Ai Weiwei žvilgsnis aprėpia naują holokaustą, lėtai vykstantį planetos mastu, ir mažas žmogiškumo kibirkštis herojiškoje gelbėjančių darbuotojų veikloje.

Trumpametražis filmas prieš pagrindinį filmą:

Aštuntasis žemynas (8th Continent)

Graikija, 2018, 11 min.

Kalba: be dialogų

Subtitrai: be subtitrų

Režisierius: Yorgos Zois

Scenarijaus autorius: Yorgos Zois

Aktoriai: Pavlos Iordanopoulos

Lesbo saloje ant kalno kraterių esantis sąvartynas nuklotas tūkstančiais gelbėjimo liemenių, kurias paliko pabėgėliai. Darbininkas čia vienintelis gyvas asmuo, o vieta labiau primena kitą planetą ar net naują kontinentą.