N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
KP18: Intymi afera
KP18: Rainbow - A Private Affair (2017)
Žanras: Meistrai
Sukurta: Italija, Prancūzija
Platintojas: Kino pavasaris, VŠĮ
Kino teatruose nuo: 2018-03-15
Trukmė: 1h 25 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

„Didieji humanistai Taviani nepamina savo vertybių. Dabartiniame kontekste jų įspėjimai dėl fašizmo grėsmės ir būtinybės su juo kovoti tampa be galo svarbūs. Ne tik turinys, bet ir nepaprastai turtinga poetinė kino kalba, tokia reta šiandienos kino ekranuose, primena apie tai, koks kinas buvo kadaise.“ (A. Račaitytė)

1943-iųjų vasarą trys draugai kartu leidžia laiką Pjemonto provincijoje. „Somewhere Over the Rainbow“ melodiją vis pertraukia pašonėje vykstančio karo aidai. Miltonas karštai myli Fulviją, tačiau ji žaidžia su jo jausmais: jai patinka Miltono mąstymas, rašomi laiškai, bet akys krypsta į daug patrauklesnį Džordžio. Lygiai po metų Miltonas prisijungia prie pasipriešinimo judėjimo ir kaunasi partizanų gretose. Kai jaunuolis sužino, jog Fulvija slapta mylėjo Džordžio, kurį suėmę fašistai, kamuojamas pavydo ir keršto Miltonas leidžiasi pro tirštame rūke paskendusias kalvas ieškoti draugo. Nors aplink – kruviname chaose paskendęs pasaulis, nuleisti rankų neleidžia šviesūs prisiminimai.

Kalba: italų

Subtitrai: lietuvių, anglų

Režisierius: Paolo Taviani

Scenarijaus autorius: Paolo Taviani, Vittorio Taviani

Aktoriai: Luca Marinelli, Lorenzo Richelmy, Valentina Bellè, Francesca Agostini, Jacopo Olmo Aninori, Antonella Attili, Anna Ferruzzo