N-18. Suaugusiems nuo 18 metų.
KP18: Apie Sarą ir Salimą
KP18: The Reports on Sarah and Saleem (2018)
Žanras: Festivalių favoritai
Sukurta: Palestina, Nyderlandai, Vokietija, Meksika
Platintojas: Kino pavasaris, VŠĮ
Kino teatruose nuo: 2018-03-15
Trukmė: 2h 07 min
Cenzas: N-18. Suaugusiems nuo 18 metų.

„Įtempta psichologinė drama pažvelgia į nesibaigiantį Izraelio ir Palestinos konfliktą per meilės prizmę. Skirtingose sienos pusėse gyvenančių meilužių drąsa išprovokuoja daugybę gandų, kaltinimų ir įtarimų. Ar vis dėlto įmanomas koks nors artimesnis ryšys tarp Izraelio ir Palestinos piliečių?“ (E. Pukšta)

Sara ir Salimas užmezgė romaną. Sara neseniai atidarė kavinę Jeruzalėje, o jos vyras Davidas užima aukštas pareigas Izraelio kariuomenėje. Palestinietis Salimas vežioja įvairiausius krovinius pagal užsakymus. Jo žmona Bisan laukiasi kūdikio, bet skurdžiai gyvenanti šeima dažnai kreipiasi pagalbos į moters brolį Mohamedą.

Norėdamas savarankiškai grąžinti skolas Salimas sutinka transportuoti nepažįstamų užsakovų krovinius. Per vieną pasimatymą su Sara jam prireikia nuvažiuoti į Betliejų. Salimas nenutuokė, kad konfliktiškas incidentas bare smarkiai sukompromituos santykius su meiluže. Apkaltintą menama išdavyste ir sąvadavimu jį suima Palestinos slaptosios tarnybos. Vėliau jis patenka į Izraelio kalėjimą. Kaip šioje situacijoje pasielgs Sara? 

Kalba: arabų, hebrajų, anglų

Subtitrai: lietuvių, anglų

Režisierius: Rami Rami Alayan

Scenarijaus autorius: Kantemir Balagov, Anton Yarush

Aktoriai: Adeeb Safadi, Sivane Kretchner, Ishai Golan, Maisa Abd Elhadi, Hanan Hillo, Mohammad Eid, Kamel El Basha