N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Normalios bobos eina OUT: Lady bird
Normalios bobos eina OUT: Lady bird (2017)
Žanras: Komedija, drama
Sukurta: JAV
Platintojas: NCG Distribution
Režisierius: Greta Gerwig
Vaidina: Saoirse Ronan
Kino teatruose nuo: 2018-03-01
Trukmė: 1h 34 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Kovo 1-ąją kviečiu visas normalias bobas pirmąsias pamatyti dar vieną Oskarams nominuotą hitą - LADY BIRD.

Tai stiprus filmas apie mamos ir dukros santykius, todėl, jei VILNIAUS, KAUNO ir KLAIPĖDOS bobos norės šį filmą žiūrėti su dukromis ar mamomis - welcome labiau ne labai.

Pamąstymui, pabuvimui, susivokimui. Bus gerai, pažadu. Pradėkim pavasarį įsikvėpusios.

Bučkiai.

Jūsų Dovilė Filmanavičiūtė


Filmo aprašymas:

Save Lady Bird vadinanti Kristina (akt. Saoirse Ronan) nuolatos kivirčijasi su iki skausmo į ją pačią panašia mama (akt. Laurie Metcalf). Darbuose skęstanti moteris nuoširdžiai nesupranta daugeliu atveju keistai atrodančio dukters elgesio. Pastaroji, braidydama gimtojo Sakramento gatvėmis svajoja apie prabangius namus, svaiginančią meilę, gyvenimą Niujorke ir pripažinimą, leisiantį jai ištrūkti iš nekenčiamos rutinos. Skurdas, gyvenimas mažame miestelyje, kuriame dienų dienas nieko nevyksta, mokykla, kurios nuoširdžiai nekenti, mama, kritikuojanti tavo elgesį – maudydamasi tokioje kasdienybėje, išvarginta nesėkmių meilės fronte, paauglė bando rasti savo vietą šiame pasaulyje, tačiau ar tai lengva, kuomet tau – vos 17-niolika?

Amerikiečių nepriklausomo kino aktorė Greta Gerwig ryžosi debiui režisierės kėdėje. Nekaltas bandymas apšilti kojas tapo triuškinančia sėkme, pelniusia aibes pagyrų už filmą, kurio, regis, laukė visas pasaulis. Įtakingiausių kino leidinių įtrauktas į geriausių 2017 metų filmų sąrašą, tragikomiškas filmas „Lady Bird“ iškovojo du Auksinius gaublius (geriausias filmas, geriausia aktorė) ir pelnė penkias Oskaro nominacijas.

„Lady Bird“ sunku pavadinti tiesiog filmu. Tai – gili ir intymi istorija, liečianti brendimo, asmenybės krizės, pirmosios meilės, draugystės, tėvų ir vaikų santykių temas bei primenanti, jog namai – tai vieta, į kurią visuomet norisi sugrįžti.

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Greta Gerwig

Scenarijus: Greta Gerwig

Vaidina: Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Tracy Letts, Lucas Hedges, Timothée Chalamet, Beanie Feldstein, Lois Smith, Stephen McKinley, Henderson, Odeya Rush, Jordan Rodrigues, Marielle Scott