N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Tian Šanio upių glėbyje. Č2
Tian Šanio upių glėbyje. Č2 (2018)
Žanras: Dokumentika
Sukurta: Lietuva
Platintojas: -
Kino teatruose nuo: 2018-02-01
Trukmė: 0h 30 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Ar esate girdėję kaip auga žolė? Gal, jeigu atidžiai klausėtės ir buvote apsikabinę tylą. Ar esate girdėję kaip upėje ridenasi akmenys ar užuodę upės kvapą? Pastarųjų minčių vedini 7 Lietuvos keliautojai ir patraukė į Centrinę Aziją, Kazachstaną.

Upės Čilikas ir Čarynas yra 5 sunkumo kategorijos su 6 kategorijos elementais, su pastaraisiais Čaryno upėje vos neteko artimiau susipažinti. Kelionė vyko Užilės Alatau kalnuose, tai kalnagūbris Tian Šanio masyvo šiaurės vakaruose, driekiasi Kazachstano–Kirgizijos siena. Plaukimo starto pradžia 2880 metrų aukštyje

Daliai komandos narių tokio sudėtingumo lygio upės tiesiog įžiebė blizgesį akyse, kur atsispindėjo slenksčiai, kitiems tai buvo prisilietimas prie tam tikros ribos, po kurios pajunti, tiksliau tau dar kartą primena koks tu esi šapelis gamtos stichijoje ir patirtis ateina tik su kiekvienu nauju balto vandens gurkšniu.

Filme norėta parodyti balto, dažniau pilko vandens ir Kazachstano kalnų grožį ir pabandyti perduoti ten tvyrojusią dvasią – kaip vyksta „kultūringas“ bendravimas tarp komandos narių įplaukiant į slenkstį, būnant jame ir išsikapanojus iš jo, kaip smagu pajusti tvirtą žemę po kojomis. Didesnė dalis plaukimo momentų dėl komandos sudėties, saugos ir žvalgybos ypatumų, buvo filmuota nuo plaukikų šalmų, tačiau tai duoda galimybę visiems tarsi prasiplaukti kartu ir pajusti putojančio vandens skonį bei purslus. Visi mes turime savo slenksčius ir viršūnes, vieni lipa ar neria iki ribos, kiti stovyklauja ant kranto, o dar kiti tiesiog žvelgia į tolį.

Po filmo komandos nariai trumpai pristatys kelionę ir atsakys į klausimus apie vandens turizmą.

Filmas lietuvių kalba, be lietuviškų subtitrų.