N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Pokerio princesė
Molly's Game (2017)
Žanras: Drama, biografinis
Sukurta: JAV
Platintojas: Theatrical Film Distribution, UAB
Kino teatruose nuo: 2018-01-05
Trukmė: 2h 20 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Garsūs bičiuliai, dizainerių drabužiai, šlovinga karjera, milijonai banko sąskaitose ir... pasaulio dėmesį prikaustęs žlugimas. Tai reali pokerio princese tituluotos amerikietės Molly Boom gyvenimo istorija šiais metais tapusi intriguojančiu kino filmu „Pokerio princesė“.

Jauna, graži ir talentinga, Olimpinės klasės slidininkė Molly (akt. Jessica Chastain) dešimtmetį žavėjo pokerio gerbėjus neįtikėtinai sėkmingu žaidimu ir savo užburiančia charizma. Moteris pokerio turnyruose įveikdavo net sunkiausius varžovus ir kaskart namo grįždavo kišenę papildžiusi dar keliais milijonais dolerių.

Sėkmė prie pokerio stalo jai pelnė Holivudo žvaigždžių ir verslo titanų palankumą, tačiau vieną dieną prabangius vakarėlius ir triumfą pokerio turnyruose nutraukė septyniolika FTB agentų su automatiniais ginklais rankose.

Molly buvo suimta ir apkaltina nelegaliais ryšiais su Rusijos mafija. Pokerio princesę dievinęs pasaulis nuo jos nusisuko. Vieninteliu moters sąjungininku liko tik adovakatas (akt. Idris Elba), kuris suprato, jog tiesos reikia ieškoti ne bulvariniuose laikraščiuose, o Molly žodžiuose.

Pagal tikrus įvykius sukurtas filmas „Molly's Game“ yra pirmasis režisūrinis Aarono Sorkino darbas, bet kine jis toli gražu ne naujokas. A. Sorkinas yra pripažints kino scenaristas, kurio talentas netgi buvo apdovanotas prestižiškuoju „Oskaru“. A. Sorkinas yra parašęs scenarijus tokiems filmams, kaip „Socialinis tinklalapis“, „Čarlio Vilsono karas“, „Žmogus, pakeitęs viską“, „Steve Jobs“, „Amerikos prezidentas“ ir kt. Dramos „Molly's Game“ scenarijus taip pat jo darbas, tik šįkart talentingas kino kūrėjas ėmėsi dar atsakingesnių pareigų ir pirmą kartą pristato savo paties filmą. Drama sukurta pagal M. Boom memuarus, kuriuos ji parašė prieš patekdama į kalėjimą.

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Tikrų žmonių istorijų įkvėptas A. Sorkinas į komandą pasikvietė aktorius Jessica Chastain, Idris Elba, Keviną Costnerį, Jeremy Strongą ir kitus.