N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Nuolankioji
Krotkaya (2017)
Žanras: Drama
Sukurta: Prancūzija, Rusija, Ukraina
Platintojas: Garsų Pasaulio Įrašai UAB
Režisierius: Sergey Loznitsa
Kino teatruose nuo: 2017-11-24
Trukmė: 2h 23 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

F. Dostojevskio įkvėptas Ukrainos režisieriaus S. Loznitsos filmas „Nuolankioji“

Šių metų Kanų kino festivalio konkursinės programos filmas „Nuolankioji“ atkeliauja į didžiuosius Lietuvos kino ekranus. Naujausias revoliucijos portreto apie Ukrainos įvykius „Maidanas“ autoriaus, režisieriaus Sergejaus Loznitsos filmas abejingų nepalieka.

Sukurtas naujai interpretuojant tokio paties pavadinimo F. Dostojevskio apsakymą, vieną iš pasaulio literatūros šedevrų, filmo siužetas nukelia į keistą nebaudžiamų nusikaltimų kraštą sovietmetyje. Šis bekompromisinis, stiprus filmas atskleidžia Rusijos totalitarinį veidą bei miestų-kalėjimų gyvenimą.

Provincijoje gyvena jauna moteris. Kartą ji gauna siuntinį, kurį pati buvo išsiuntusi savo įkalintam vyrui, su prierašu „grąžinti siuntėjui“. Nustebusi moteris neturi kito pasirinkimo, kaip tik keliauti į kalėjimą tolimame šalies regione ir ieškoti atsakymų. Taip prasideda siurreali, bemaž Davido Lyncho stiliaus istorija apie žmogaus sąžinės kovą prieš neįveikiamą socialinio blogio tvirtovę. Nuolankumas ir romumas prieš patyčias. Metusi iššūkį smurtui ir pažeminimui, akistatoje su visais prieštaraujančiais, herojė pradeda aklą teisybės paiešką.

Ukrainos režisierius Sergejus Loznitsa savo kūrybinį gyvenimą pradėjo nuo dokumentinių filmų, nuo 1996-ųjų jis sukūrė 17 prizinių juostų. Pirmasis S. Loznitsos pilno metro meninis filmas „Mano laimė“ („My Joy“, 2010) buvo iškart nominuotas Kanuose pagrindiniam prizui, o 2012-aisiais kitas jo filmas „Rūke“ („In the Fog“) Kanuose laimėjo FIPRESCI prizą.

Stulbinantį ir kvapą gniaužiantį kinematografijos meno kūrinį „Nuolankioji” Lietuvos kino žiūrovai pamatys nuo lapkričio 24 d.

Filmas rusų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Sergejus Loznitsa

Vaidina: Vasilina Makovtseva, Marina Kleshcheva, Lia Akhedzhakova, Valeriu Andriuta, Boris Kamorzin, Sergei Kolesov