N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Saliut-7
Salyut-7 (2017)
Žanras: Drama, įtempto siužeto drama
Sukurta: Rusija
Platintojas: Garsų Pasaulio Įrašai UAB
Kino teatruose nuo: 2017-11-10
Trukmė: 2h 02 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

„Saliut-7“ – įtempto siužeto drama atvirame kosmose.

Kinuose netrukus pasirodys pagal realius įvykius sukurta įtempto siužeto drama „Saliut-7“.

1985 metai. Kosminė stotis „Saliut-7“, dreifuodama kosmose autopiloto režime, netikėtai nustojа reaguoti į skrydžio valdymo signalus. Jos buvimo vieta dingsta iš radarų, skrydžio trajektorija nenuspėjama. Kada ir į kurį planetos tašką nukris stotis, sverianti net 20 tonų, neaišku. Katastrofa gali įvykti bet kurią sekundę...

Ruošiama ekspedicija į orbitą – reikia ne tik surasti stotį, prie jos prisišvartuoti, bet ir rasti avarijos priežastį bei užkirsti kelią galimai katastrofai. Vykdyti šios svarbios misijos išsiunčiami du žmonės. Tačiau pakilus į kosmosą nebeveikia ne tik žemės traukos dėsniai, bet pasikeičia ir žmogiški santykiai. Ar pavyks susitvarkyti šioje sudėtingoje situacijoje astronautams?

Skrydis į kosminę stotį „Saliut-7“ iki šiol laikomas pačiu sudėtingiausiu iš techninės pusės pasaulinės kosmonautikos istorijoje. Filmavime panaudota tikra kosminė technika – pastatytas paviljonas, kuriame įrengtas kosmonautų paruošimo centras, kosminės stoties „Saliut-7“ maketas. Visiems filmo kūrėjams teko susipažinti su kosminėje stotyje naudojamais prietaisais ir kaip kas turi veikti. Darbams pasibaigus, režisierius juokavo, kad dabar jau galėtų drąsiai skristi į kosmosą ir rankiniu būdu prišvartuoti kosminį laivą – pakankamai įgijo tam reikalingų žinių.

Rusų kino žvaigždės – V. Vdovičenkovas, P. Derevianko, V. Chaevas, O. Fandera, L. Aksionova ir kiti pagal realius įvykius sukurtoje įtempto siužeto dramoje „Saliut-7“ Lietuvos kino teatruose 2D ir 3D formatuose nuo lapkričio 10 d.

Filme esama istorinės sovietinės atributikos.

Ši filmo versija bus rodoma rusų kalba ir su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Klimas Šipenko

Vaidina: Vladimiras Vdovičenkovas („Bumeris“, „Leviatanas“), Pavelas Derevianko, Vitalijus Chajevas („Ledlaužis“, „Nuodėmė“), Liubovė Aksionova („Nakties sergėtojai“), Oksana Fandera („Stalingradas“), Aleksandras Samoilenko ir kiti.