N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
SCAN'17: Buržuazinio šuns savikritika
SCAN'17: Self-Criticism of a Bourgeois Dog (2017)
Žanras: Galvok ką nori
Sukurta: Vokietija
Platintojas: Scanorama
Kino teatruose nuo: 2017-11-09
Trukmė: 1h 39 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

LT

Jaunas režirierius, ironiškai suvaidintas paties Juliano Radlmaierio, įsimyli jauną imigrantę Kamilę ir pasiūlo jai suvaidinti pagrindinį vaidmenį savo pseudokomunistiniame filme su pasakos elementais. Kad ir kaip būtų keista, ji sutinka ir leidžiasi kartu su juo į kairiųjų idealų, įkvėpimo ir apšvietimo paieškas. „Buržuazinio šuns savikritika“ – tai politinė satyra su fantastikos elementais apie gyvenimą ir kiną.

EN

Young filmmaker Julian, ironically played by Julian Radlmaier himself, falls for young expat Camille, and offers her the leading part in his wannabe communist fairy tale film. Surprisingly she follows him in his search for inspiration, leftist ideals and enlightenment. A quirky political comedy on living and filmmaking – with magical twists.

Festivaliai: Roterdamo kino festivalis – programa „Bright Future“, Berlyno kino festivalis – programa “Perspektive Deutches Kino”, Linco kino festivalis “Crossing Europe”

Festivals: Rotterdam film festival – “Bright Future”, Berlin film festival – “Perspektive Deutches Kino”, Crossing Europe Film Festival

Apie režisierių / About the director:

LT

Julianas Radlmaieris studijavo kino ir meno istoriją Berlyne ir Paryžiuje, dirbo režisieriaus Wernerio Schroeterio asistentu. Jis taip pat vertė ir redagavo prancūzų filosofo Jacques’o Rancière’o kinui skirtus darbus. Anor Juliano, jo filmų teatrališkumas yra maišto prieš egzistuojančias stilistines normas aktas.

EN

Julian Radlmaier studied Film and Art History in Berlin and Paris, and then worked as an assistant director for Werner Schroeter. He also edited and translated theoretical writings on film by the French philosopher Jacques Rancière. According to Radlmaier, the theatrical style that defines his films is an act of defiance against established stylistic norms.

Kalba: vokiečių, anglų

Subtitrai: lietuvių, anglų

Režisierius / Director: Julian Radlmaier

Scenarijaus autorius / Screenplay: Julian Radlmaier

Operatorius / Cinematography: Markus Koob

Prodiuseris / Producer: Kirill Krasovsky

Vaidina / Cast: Julian Radlmaier, Toby Ashraf, Deragh Campbell