N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Pamatyk kine: The Shining (1980)
The Shining (1980)
Žanras: Drama, siaubo, pamatyk kine
Sukurta: JAV
Platintojas: KINFO.LT, VšĮ
Kino teatruose nuo: 2022-10-31
Trukmė: 2h 24 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Po penkerių metų į FORUM CINEMAS kino ekranus Vilniuje ir Kaune, vienam vakarui grįžta 1980-ųjų metų psichologinio siaubo filmas „Švytėjimas“ (ang. The Shining), sukurtas režisieriaus Stanley Kubricko pagal to paties pavadinimo Stepheno Kingo 1977 m. knygą.

Filme pasakojama istorija apie tai, kaip vienas rašytojas, Jack Torrance (Jack Nicholson), su savo šeima sutinka kelis mėnesius gyventi viešbutyje kalnuose, kuris žiemos laikotarpiu nedirba ir yra užpustomas. Rašytojo sūnus turi psichologinių galimybių bendrauti su viešbučio virėju. Tą ryšį pastarasis vadina švytėjimu. Jo metu jie abu gali matyti praeities ar ateities įvykius. Kuomet viešbutis tampa užpustytas, Jacką apsėda viešbučio vaiduokliai ir jis pradeda medžioti savo šeimą, norėdamas juos nužudyti.

Iš pradžių filmas buvo nepalankiai įvertintas kritikų, tačiau jis susilaukė labai gerų žiūrovų visame pasaulyje įvertinimo. Vėliau ir kritikai filmą pradėjo vertinti kur kas geriau. Šiuo metu filmas laikomas vienu iš siaubo filmų žanro klasikinių kūrinių, tapęs populiariosios kultūros dalimi, daug kitų kūrinių turi užuominų į jį ar parodijų scenų.

Amžiaus cenzas: N-16

Filmas bus rodomas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Stanley Kubrick

Vaidina: Jack Nicholson, Shelley Duvall, Scatman Crothers, Danny Lloyd

Nuotraukos: © 1980 Warner Bros. Inc. All Rights Reserved.