N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Tulpių karštinė
Tulip Fever (2017)
Žanras: Drama, romantinis
Sukurta: JAV
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2017-09-08
Trukmė: 1h 47 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Nuostabi meilės istorija XVII a. Amsterdamą krėtusios tulpių manijos fone.

Ketvirtojo XVII a. dešimtmečio Amsterdamas. Jauna našlaitė Sofija (aktorė Alicia Wikander), globojama vienuolyno vyresniosios (akt. Judi Dench), prievarta ištekinama už vieno turtingiausių miesto pirklių Cornelio Sandvoorto (akt. Christoph‘as Waltz‘as). Turtus pirkliui padėjo susikrauti Amsterdamą apėmusi tulpių karštinė. Tuo metu naujos nuostabaus grožio gėlės kaitino vaizduotę ir plėšė pinigines. Už vieną retos rūšies tulpės svogūnėlį karštinės piko metais (1637 m.) buvo mokamos sumos, dešimt kartų viršijančios metines nagingo amatininko pajamas.

Besididžiuodamas jauna gražia žmona, pirklys užsako nutapyti jos portretą. Tarp neturtingo, bet talentingo dailininko Jano (akt. Dane‘as DeHaan‘as) ir jaunosios Sofijos netrukus įsiplieskia meilė. Jaunuoliai priversti slapstytis ir vogti retas švelnumo akimirkas, nes puikiai supranta, kad paprasčiausiai pabėgti nepavyks. Pavydus turtingas pirklys nepagailės nei laiko, nei išlaidų, kad susigrąžintų savo jaunąją žmoną. Suvokęs, kad prieš pinigus galima atsilaikyti tik pinigų pagalba, Janas nutaria pats įsibrauti į itin pelningą tulpių rinką. Aptaręs planą su mylimąja, Janas surenka visus turimus pinigus ir žengia lemtingą žingsnį, palaikomą tik vilties, jog apvaizdos dėka pavyks nugriebti gėlės svogūnėlį, sukrausiantį jiems turtus ir padovanosiantį laisvę.

Jaudinanti drama „Tulpių karštinė“ apie seną kaip pasaulis žmonių godumą, nepamatuotas viltis ir meilę. Premjera Lietuvoje – rugsėjo 8 dieną.

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Justin Chadwick

Vaidina: Christoph Waltz, Zach Galifianakis, Alicia Vikander, Cara Delevingne, Jack O'Connell