N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Opera'17: Semiramidė
Opera'17: Semiramide (2017)
Žanras: Metropolitan Opera
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Kino teatruose nuo: 2018-03-10
Trukmė: 4h 00 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Semiramidė (Semiramide) – Džoakinas Rosinis (Gioachino Rossini)

Senovės Babilono karalienė Semiramidė po gedulo laikotarpio, mirus karaliui Ninui, turi išsirinkti sau vyrą. Pagrindiniai pretendentai yra princas Asuras ir Indijos karalius Idrenas. Nors jie nekantrauja, karalienė laukia dar vieno žmogaus. Netrukus į sceną įžengia asirų kariuomenės vadas Arzasas, kažkada, mirus tėvui, palikęs Babiloną, tačiau dabar Semiramidės kvietimu sugrįžęs namo. Nors jis myli princesę Azemą, Semiramidė įsitikinusi, kad Arzaso meilės objektas – ji pati. Iš pranašo sužinojusi, kad jos vestuvės „duos pradžią naujam karaliui“, Semiramidė tai palaiko dievų palankumo ženklu ir paskelbia pasiruošusi atskleisti savo pasirinkimą dėl būsimo karaliaus. Išgirdęs, kad Semiramidė pasirinko Arzasą, princas Asuras įniršta, o Indijos karalius paprašo princesės Azemos rankos. Tačiau čia iš karaliaus kapo pasigirsta didžiulis griausmas ir scenoje pasirodo velionio Nino dvasia, pagrasindama, kad visi nusikaltimai bus atskleisti.

Antrasis operos veiksmas prasideda Semiramidės ir Asuro pokalbiu, kurio metu jie vienas kitą kaltina dėl Nino mirties, nors iš tiesų prisidėjo abu: karalienė sutaisė nuodus, o princas juos sugirdė karaliui. Semiramidė prisimena ir po pasikėsinimo dingusį savo ir karaliaus sūnų Ninją – teisėtą sosto įpėdinį. Metusi įtarimus, kad princas gali būti kaltas ir dėl šio dingimo, karalienė sulaukia Asuro spaudimo paskelbti jį karaliumi. Nelikdama skolinga, ji pagrasina atskleisti nusikaltimą. Abu išsiskiria nieko nepešę. Tuo tarpu Arzasas sužino daug metų kruopščiai slėptą paslaptį – kad būtent jis yra dingęs karaliaus sūnus, po pasikėsinimo priglobtas ir užaugintas vieno iš kunigų. Šią žinią jis atskleidžia šokiruotai Semiramidei, tik per plauką neištekėjusiai už savo pačios sūnaus. Paslapčių nebelikus, Semiramidė, Arzasas ir Asuras susirenka prie karaliaus Nino kapo. Degdamas neapykanta Arzasui, princas smeigia mirtiną dūrį, tačiau sūnų užstoja Semiramidė. Karalienė miršta, Asuras suimamas, o Arzasas paskelbiamas naujuoju Babilono karaliumi.

Dirigentas: Maurizio Beninis; Atlikėjai: Angela Meade, Elizabeth DeShong, Javieras Camarena, Ildaras Abdrazakovas, Ryanas Speedas Greenas.