N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Opera'17: Užburtoji fleita
Opera'17: Die Zauberflöte (2017)
Žanras: Metropolitan Opera
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Kino teatruose nuo: 2017-10-14
Trukmė: 3h 09 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Užburtoji fleita (Die Zauberflöte) – Volfgangas Amadėjus Mocartas (Wolfgang Amadeus Mozart)

Mitinės šalies (librete užsimenama apie Egiptą) princą Taminą trys Nakties Karalienės tarnaitės išgelbsti nuo jį persekiojančios gyvatės. Dar neatsipeikėjusiam nuo išgąsčio princui tarnaitės įteikia Karalienės dukters Paminos portretą ir pasako, kad ją pagrobęs piktasis Sarastras. Taminas įsimyli gražiąją Paminą iš pirmo žvilgsnio. Prie jų prisijungia ir pati Nakties Karalienė, maldaujanti princo išgelbėti jos dukrą. Taminas iš karto sutinka. Tarnaitės jam įteikia stebuklingą fleitą, kuri apsaugos jį nuo pavojų kelionėje, ir princas, kartu su ištikimu bičiuliu paukštininku Papagenu, iškeliauja ieškoti Sarastro.

Suradęs piktojo burtininko rūmus, princas sužino, kad Paminai blogo linki ne kas kita, o Nakties Karalienė. Tuo tarpu Sarastras merginą saugo. Su stebuklingos fleitos, galinčios suvaldyti ir užburti gyvūnus, pagalba Taminas tikisi atkreipti Paminos dėmesį. Pamačiusi princą, Pamina jį taip pat įsimyli. Sekusi Tamino ir Papageno pėdsakais, į rūmus netrukus atkeliauja ir pati Nakties Karalienė. Įteikusi dukrai durklą, ji liepia Paminai nužudyti Sarastrą. Pastarasis sielvartaujančią merginą patikina, kad nejaučia neapykantos ir nenori keršyti Karalienei. Pamina nesuranda jėgų pakelti ranką prieš savo sergėtoją. Taminas tuo tarpu davęs tylos įžadus, o tai dar labiau skaudina merginą, nesuprantančią, kodėl jos mylimasis nekreipia į ją dėmesio. Paminą nuo savižudybės išgelbsti trys dvasios, leidžiančios jai pagaliau susitikti su princu. Sujaudintas jos jausmų, Taminas išpažįsta ir savo meilę. Jo ištikimasis bičiulis Papagenas eina iš proto, praradęs nuostabią merginą. Į pagalbą vėl ateina trys dvasios, pamokančios jį pasinaudoti stebuklingais skudučiais. Su jų pagalba Papagenas sugeba į šį pasaulį pasikviesti savo idealią antrąją pusę – nuostabiąją Papageną. Visų keturių jaunuolių meilę dar kartą aptemdo Nakties Karalienė, kartu su savo tarnaitėmis puolanti į Sarastro rūmų ataką. Bendromis jėgomis antpuolį pavyksta atremti. Piktoji Nakties Karalienė ištremiama, o laimingi įsimylėjėliai Sarastro rūmuose švenčia ir aukština drąsą, išmintį bei meilę.

Dirigentas: Jamesas Levine‘as. Atlikėjai: Golda Schultz, René Pape, Kathryn Lewek, Charlesas Castronovas, Markusas Werba, Christianas Van Hornas.