N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Baletas'17: Paryžiaus liepsnos
Baletas'17: The Flames of Paris (2018)
Žanras: BOLSHOI baleto spektakliai kine (2020/2021)
Sukurta: Rusija
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Kino teatruose nuo: 2018-03-04
Trukmė: 2h 15 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Paryžiaus liepsnos (The Flames of Paris) – Borisas Asafjevas (Boris Asafiev)

Keturių veiksmų baleto muziką pagal Prancūzijos revoliucijos dainas praėjusio amžiaus ketvirtojo dešimtmečio pradžioje sukūrė kompozitorius Borisas Asafjevas; o aistringą, ugnimi pulsuojančią choreografiją – Vasilijus Vainonenas. 1932 m. lapkričio 7 d. tuometinio Leningrado Kirovo baleto teatre įvyko spektaklio premjera. Po nepilnų metų, 1933 m. liepos 6 d. „Paryžiaus liepsnos“ buvo parodytos ir Maskvos Didžiojo teatro žiūrovams.

Net ir viename prestižiškiausių pasaulio baleto teatrų – Maskvos Didžiajame – yra labai nedaug spektaklių, taip puikiai įkūnijančių ir perteikiančių pulsuojančią, gyvą ir deginančią teatro atmosferos jėgą, energiją ir aistrą kaip „Paryžiaus liepsnos“. Aleksejaus Ratmanskio atgaivintas klasikinis V. Vainoneno spektaklis pribloškia savo jėga, virtuoziškumu ir kvapą gniaužiančiu šokėjų meistriškumu. O šio spektaklio pas de deux yra vieni sudėtingiausių ir gražiausių ne tik Maskvos Didžiajame, bet ir visame pasaulyje.

Prancūzų revoliucijos laikai. Du jaunuoliai iš Marselio – Žana ir jos brolis Džeromas – susižavi jaunomis revoliucijos idėjomis ir iškeliauja ten, kur vyksta pagrindinis veiksmas: į sostinę Paryžių. Jaunose jų širdyse dega naujo pasaulio troškimas ir geresnės ateities svajonė. Su jaunatvišku maksimalizmu brolis ir sesuo kimba į darbą ir įsijungia į kovą už laisvę, lygybę ir brolybę. Liepsnų apsiaustame romantiškajame Paryžiuje Žana ir Džeromas ne tik dalyvauja naujo pasaulio kūrime, bet taip pat atranda ir meilę...

Muzika: Borisas Asafjevas; choreografija: Aleksejus Ratmanskis.

Tiesioginė transliacija iš Maskvos Didžiojo teatro.