N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda
Didysis baletas
BOLSHOI (2017)
Žanras: Drama
Sukurta: Rusija
Platintojas: Garsų Pasaulio Įrašai UAB
Kino teatruose nuo: 2017-06-09
Trukmė: 2h 12 min
Cenzas: N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda

DIDYSIS BALETAS – filmas apie svajones, grožį, baletą.

Baleto magijos nuo vaikystės pakerėtos, dvi talentingos dešimtmetės Julija ir Karina, užkariavusios provincijos publikos simpatijas, svajoja apie profesionalią karjerą prestižinėjė baleto mokykloje sostinėje. Prasideda sunkių treniruočių ir didelių iššūkių kelias į profesionalumą. Griežta dieta, įtemptas dienos grafikas, nesibaigiančios repeticijos... Jaunos ir žavios merginos turi atsisakyti ir kylančių romantiškų jausmų, nes svarbiausia yra šokis. Neapsieinama ir be scenos kolegių pavydo, nuolat rezgamų intrigų, didžiulės konkurencijos ir galų gale išdavystės – kokia ji, tikroji pripažinimo kaina?

Didysis baletas – tai lyg aisbergas, viršūnėje spindintis elegancijos ir grožio etalonu, o po vandeniu slepiantis savo tamsiąją dramatišką pusę.

Kai „Stileivų“ (2008) režisierius imasi statyti filmą apie didįjį baletą, kuriame vaidina tikros baleto žvaigždės, galima tik įsivaizduoti, kaip aukštai bus iškelta estetikos kartelė. Valerijus Todorovskis, žymiojo režisieriaus Piotro Todorovskio („Intermergaitė“, 1989) sūnus, pasitelkė meno ir žmogiškosios dramos tandemą, ir sukūrė gražiausią pastarųjų metų filmą apie baletą – „Didysis baletas“ („Bolšoj“). Jame pagrindinį Julijos vaidmenį atlieka talentinga balerina iš Lietuvos Margarita Simonova.

Visaginietę, Lietuvos Nacionalinio operos ir baleto teatro artistę charakteringų, stiprių dramų kūrėjas V. Todorovskis pasirinko atrankoje iš kelių šalių balerinų. Margarita tam tikra prasme suvaidino pati save – iš nedidelio miestelio kilusi talentinga šokėja, dabar pavergianti didžiųjų scenų žiūrovų širdis.

Autoritetingų baleto mokytojų vaidmenis atliko garsios aktorės Alisa Freindlich (karalienė Ana Austrijietė iš TV serialo „D‘Artanjanas ir trys muškietininkai“) ir Valentina Teličkina („Stebuklingas portretas“, 1997).

„Didysis baletas“ atkeliauja džiuginti Lietuvos kino žiūrovo akį nuo birželio 9 d.

Filmas rusų kalba su lietuviškais subtitrais.

REŽISIERIUS: Valerijus Todorovskis

VAIDINA: Alisa Freindlich („D‘Artanjanas ir trys muškietininkai“, „Tarnybinis romanas“), Valentina Teličkina („Stebuklingas portretas“), Aleksandras Domogarovas („Asa“, „Daryk – viens!“), Nicolas Le Riche („Skafandras ir drugelis“), Margarita Simonova, Ekaterina Samuilina, Ana Isaeva ir kt.