N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Svaiginanti Burgundija
Back to Burgundy (2017)
Žanras: Drama
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2017-06-16
Trukmė: 1h 53 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

30-metis Žanas (aktorius Pio Marmaï) niekad nesutarė su savo šeima. Pastarąjį dešimtmetį jis bastėsi po pasaulį ir sėkmingai nebendravo su Burgundijoje likusiais savo artimaisiais. Tačiau netikėta žinia apie sunkią tėvo ligą viską pakeičia. Žanas negali užčiaupti savo sąžinės ir, nors ir pykdamas ant savęs, sugrįžta į namus.

Situacija pasirodo besanti dar prastesnė, nei jis įsivaizdavo. Paaiškėja, kad tėvo liga – mirtina ir vilties nebėra. Kartu su seserimi Džiuljeta (akt. Ana Girardot) ir broliu Džeremiu (akt. François Civil) Žanas rūpinasi nusilpusiu tėvu ir su siaubu galvoja apie tai, ką reikės daryti su šeimos ūkiu – didžiuliu vynuogynu. Stebuklas neįvyksta ir prieš pat vynuogių derliaus nuėmimo pradžią senasis vynininkas miršta. Trys susvetimėję jo vaikai negali ramia sąžine spjauti į šeimos verslą, tad sukandę dantis nutaria kažkaip pakęsti vienas kitą ir imasi darbo, kurio didžiuliame vynuogyne tikrai netrūksta.

Pasakojant apie skirtingus metų laikus ir tiems laikams būdingus vynuogyno darbus, kartu pasakojama ir Žano, Džiuljetos bei Džeremio tarpusavio santykių istorija, brėžiamos paralelės tarp nieko nepaisančios gamtos ir jų norų, svajonių, nusivylimų ir tarpusavio santykių. Žingsnis po žingsnio trys vynininko vaikai vėl atranda tarpusavio ryšį. Nenugalima senojo vynuogyno magija pamažu vėl sujungia juos ir pakužda atsakymus į svarbiausius gyvenimo klausimus.

Filmas prancūzų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Cédric Klapisch

Vaidina: François Civil, Yamée Couture, Ana Girardot