N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
KP17: Pėdsakas
KP17: Spoor (2017)
Žanras: Baltijos žvilgsnis
Sukurta: Lenkija, Vokietija
Platintojas: Kino pavasaris, VŠĮ
Kino teatruose nuo: 2017-03-23
Trukmė: 2h 08 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Buvusi inžinierė Janina Dušejko gyvena atsiskyrėlišką gyvenimą Sudetų kalnų kaimelyje. Ši charizmatiška ir ekscentriška moteris yra entuziastinga astrologė bei idėjinė vegetarė. Vieną dieną pradingsta jos mylimi šunys, o netrukus po to, snieguotą žiemos naktį, ji randa negyvą kaimyno kūną, prie kurio matyti tik elnių pėdsakai. Panašiomis paslaptingomis aplinkybėmis miršta ir daugiau vyrų. Jie visi buvo svarbūs kaimelio bendruomenės nariai ir užkietėję brakonieriai. Ar gali būti, kad žmones žudo laukiniai žvėrys, o gal kas nors vykdo kruviną keršto planą? Netrukus ir pati ponia Dušejko tampa įtariamąja. Šio subversyvaus trilerio veiksmas vyksta nepaprasto grožio gamtoje, kurioje dar ryškiau atsiskleidžia įgimtas žmonių žiaurumas ir kvailybė. Filmas kupinas kritiško žvilgsnio į Lenkijos provincijos realijas, jame laisvai pinasi komiško detektyvo, jaudinančio trilerio ir net feministinio kino motyvai.

„Tai didelio ekrano kinas, kuriame sužiba kūrybingais rakursais ir galingais kameros mostais nufilmuotas originalus trileris. Tačiau gerai „sukalti“ žanrinį kiną Holland būtų per paprasta. Jai be galo svarbus dialogas su šiandiena, todėl šis filmas džiugina aktualiomis maištingomis idėjomis ir ypatingai įkvepiančia pagrindine heroje.“ (A. Račaitytė)

Kalba: lenkų

Subtitrai: lietuvių, anglų

Režisierė: Agnieszka Holland

Scenarijaus autoriai: Agnieszka Holland, Stepán Hulík, Olga Tokarczuk

Aktoriai: Agnieszka Mandat, Wiktor Zborowski, Jakub Gierszal, Miroslav Krobot, Borys Szyc, Tomasz Kot, Andrzej Grabowski