N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
KP17: TRUMPAS KONKURSAS. VAIKAI
KP17: SHORT COMPETITION. KIDS (2016)
Žanras: Trumpas konkursas
Sukurta: Vengrija, Slovėnija, Kroatija, Lenkija, Rumunija, Lietuva, Serbija, Kanada
Platintojas: Kino pavasaris, VŠĮ
Kino teatruose nuo: 2017-03-23
Trukmė: 1h 44 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

CHORAS

(Sing)

Į „Oskaro“ nominaciją pretenduojanti drama dar sykį įrodo, kiek nedaug reikia, kad suaugusieji pedagogai nesusikalbėtų su vaikais. Mokyklos naujokė pasižymi geru balsu ir tobula klausa. Mergaitė puoselėja svajonę dainuoti mokyklos chore, kuris pakviestas dalyvauti tarptautiniame konkurse. Choro vadovė išgirsta direktoriaus ir tėvų prašymą, bet per repeticiją paprašo mergaitės tik žiopčioti, kol jos draugės dainuos.

Vengrija / Hungary, 2016, 25 min.

Režisierius / Director: Kristóf Deák



GERAI PRALEISTA POPIETĖ

(A Well Spent Afternoon)

Bedarbiui vyrui ir vėl nesėkme baigiasi eilinis pokalbis dėl darbo. Tėvas nusprendžia praleisti popietę su septynmečiu sūnumi. Vaikštinėdami jie randa kažkieno pamestą piniginę. Tai bus geriausia proga duoti sūnui dar vieną pamoką.

Slovėnija, Kroatija / Slovenia, Croatia, 2016, 8 min.

Režisierius / Director: Martin Turk



IŠSILAVINIMAS

(Education)

Vienos Lenkijos mokyklos vaikams buvo užduota išmokti atmintinai Juliano Tuwimo poemą „Mokslas“. Kai kurių posmų frazės nesuprantamos, kai kuriuos žodžius reikia papildomai išsiaiškinti, tad namų darbus ruošiantiems moksleiviams padeda tėvai. Apmaudžiausia, kad net jiems nepavyksta tiksliai paaiškinti autoriaus metaforų, kai eiliuota poezija susilieja su gyvenimo proza, o televizija tiesiogiai transliuoja Varšuvos futbolo komandos „Legijos“ rungtynes. Kažkas gaus prastesnį pažymį, kažkam išvis nepasiseks atsiskaityti, bet visi bent ką nors įsimins po šios įstabiai nufilmuotos pamokos. Geriausias trumpametražis filmas 2016 m. Vroclavo kino festivalyje.

Lenkija / Poland, 2016, 20 min.

Režisierė / Director: Emi Buchwald

MANO VARDAS KOSTINAS

(My Name is Costin)

Berniukas Raresas tvirtina, kad tikrasis jo vardas Kostinas Dumitru. Prieš šešerius metus jį nužudė susikivirčijęs kaimynas ir užkasė mokyklos kieme, nuslėpdamas brutalaus nusikaltimo pėdsakus. Rareso pasakojimais netiki nei tėvai, nei mokytojai, nei policininkai. Vienas kiek atsakingesnis pareigūnas nutaria vis dėlto patikrinti berniuko išsamiai išvardytus faktus.

Rumunija / Romania, 2016, 15 min.

Režisierius / Director: Radu Potcoavă



MOTINOS DIENA

(The Mother's Day)

Motinos dienos proga šešiolikmetis Nerka su draugais tradiciškai vagia gėles, kad galėtų padovanoti savo mamoms. Tačiau šiais metais Nerka savo mamos dar nematė. Ji dingo, netekusi teisių į vaiko priežiūrą. Tikėdamas, jog mama nekalta, Nerka pasiryžta ją surasti.

Lietuva / Lithuania, 2017, 13 min.

Režisierė / Director: Kamilė Milašiūtė



PŪKUOTUKAS

(Fluffy)

Pernelyg ilgai mažyčiame tėvų bute Belgrade užsibuvęs Borisas su šeima ruošiasi pasitikti naują ir išsvajotą gyvenimą Kanadoje. Skrydis jau rytoj, o reikalingiausi daiktai niekaip netelpa į registruojamą bagažą. Čia dar būsimų emigrantų dešimtmetė dukrelė Ljubica sugalvojo dalyvauti televizijos konkurse, kurio rezultatai sujauks visų planus.

Serbija, Kanada / Serbia, Canada, 2016, 24 min.

Režisierius / Director: Lee Filipovski