N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
KP17: TRUMPAS KONKURSAS. TRILERIS
KP17: SHORT COMPETITION. THRILLER (2016)
Žanras: Trumpas konkursas
Sukurta: Lenkija, Slovėnija, Kroatija, Rumunija, Lietuva, Bulgarija, -
Platintojas: Kino pavasaris, VŠĮ
Kino teatruose nuo: 2017-03-23
Trukmė: 1h 40 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

16 MIN. 3 SEK.

(16.03)

Mergina prabunda prieš aušrą, nervingai apsirengia ir išvažiuoja. Jos lengvąjį automobilį pavojingai persekioja sunkvežimis su didele priekaba, staiga įsukęs į kelią. Lygiai 16 minučių ir 3 sekundes praleisime su keistoje ir aštrioje situacijoje atsidūrusia vairuotoja. Vienu kadru nufilmuotas trileris stebina iki smulkmenų apgalvota ir brandžia Tomaszo Wasilewskio („Jungtinės meilės valstijos“) asistentės Natalios Siwickos režisūra

Lenkija / Poland, 2016, 16 min.

Režisierė / Director: Natalia Siwicka



NAKTINIS PAUKŠTIS

(Nighthawk)

2017 m. Sandanso ir Klermono-Ferano kino festivalių konkursinėms programoms atrinktas animacinis filmas. Ant kaimo kelio guli barsukas ir nejuda. Prie jo tamsoje privažiuoja policijos patruliai ir išsiaiškina, kad vis dar gyvas gyvūnas yra absoliučiai girtas. Pareigūnai mėgina patraukti jį nuo kelio. Barsukas staiga prabunda. Prasideda keisti dalykai.

Slovėnija, Kroatija / Slovenia, Croatia, 2016, 9 min.

Režisierė / Director: Špela Čadež

NAUJI NAMAI

(A New Home)

Jauna moteris įsigijo modernų butą ką tik pastatytų namų komplekse. Pastatas dar neatiduotas reikiamoms tarnybos, tad čia negyvena nė vienas žmogus. Ji įtikina pardavimų agentą, kad leistų įsikelti šiek tiek anksčiau negu susitarta. Ji pažada niekam netrukdyti ir niekur nesipainioti. Ko gi jai čia bijoti – nenuspėjamo pavojaus ar asmeninės paranojiškos vaizduotės?

Slovėnija / Slovenia, 2016, 14 min.

Režisierius / Director: Ziga Virc



PASAULIO PABAIGA IŠTIKS 16:15

(4:15 P.M. The End of the World)

Siuntinį gabenantis kurjeris sustoja ir paima šalia kelio einantį vienišių. Plepus ir pasipūtęs pakeleivis užsimena apie būtent šiandien nutiksiančią pasaulio pabaigą. Jis neabejodamas nurodo tikslų laiką ir vietą. Nepatikėjęs pramanais vairuotojas tuoj pat išlaipina kuoktelėjusį nepažįstamąjį. Dar šiek tiek pavažiavęs jis įsitikins, kad atsitiktinė pažintis su keistuoliu negrįžtamai pakeis visą gyvenimą.

Rumunija / Romania, 2016, 15 min.

Režisierės / Directors: Catalin Rotaru, Gabi Virginia Sarga



PO MIRTIES, PRIEŠ PRAGARĄ

(After Death, Before Hell)

Viltį praradęs banditas sėdi prie laužo ir mąsto apie gyvenimo pabaigą. Netikėtai pasirodo indėnas ir išpranašauja jam ateitį. Pasirodo, bandito laukia neįtikėtinas, kupinas nuotykių gyvenimas. Tik išgirdęs savo lemtį banditas yra nušaunamas, tačiau pranašystė išsipildo – prasideda pažadėtas gyvenimas... po mirties.

Lietuva / Lithuania, 2017, 11 min.

Režisierius / Director: Tomas Ramanauskas



RAUDONA ŠVIESA

(Red Light)

Mažo provincijos miestelio vieninteliame šviesofore įsižiebia raudona. Tarpmiestinio autobuso vairuotojas sąžiningai sustoja sankryžoje ir kantriai laukia žalios šviesos. Jo užtikrintas elgesys išprovokuoja nervingiausius, neramiausius ir labiausiai skubančius keleivius. Prie autobuso privažiuoja vietinis policininkas ir liepia važiuoti toliau. Juk šiame keistame pasaulyje taisyklių laikymasis prilygsta nesusipratimui. Aktorius filmui atrinko Margita Gosheva („Pamoka“, „Šlovė“).

Bulgarija, Kroatija / Bulgaria, Croatia, 2016, 22 min.

Režisierius / Director: Toma Waszarow



ŽVĖRIS

(The Beast)

Ekskavatoriaus vairuotojas-operatorius skubotai sutiko padirbėti pajūrio kurorto statybų aikštelėje. Į komandiruotę jis pasiėmė nepilnametį sūnų, kad susigrąžintų tėvo autoritetą. Tačiau užbaigus nelegalią pastato nugriovimo procedūrą jam dar tenka atsikratyti nereikalingo liudininko. Kanų festivalio paralelinės programos „Dvi režisierių savaitės“, Sarajevo, Kvebeko, Vilerbano kino festivalių prizininkas.

Kroatija / Croatia, 2016, 14 min.

Režisierius / Director: Miroslav Sikavica