N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
KP17: Kita vilties pusė
KP17: The Other Side of Hope (2017)
Žanras: Meistrai
Sukurta: Suomija, Vokietija
Platintojas: Kino pavasaris, VŠĮ
Kino teatruose nuo: 2017-03-23
Trukmė: 1h 38 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Filme susikerta dviejų su naujais gyvenimo iššūkiais susidūrusių žmonių likimai – pabėgėlio iš Sirijos, kuris per klaidą atsidūrė Helsinkyje, ir suomių prekiautojo, nusprendusio radikaliai pakeisti savo gyvenimą. Kai Suomijos vyriausybė atmeta Kaledo prašymą suteikti prieglobstį, jis nusprendžia čia likti nelegaliai. Vietinis Vikstriomas vieną dieną palieka gyvenimo partnerę, meta marškinių prekybos verslą ir savo gyvenimą pastato ant kortų stalo. Kai jam pasiseka, nusiperka restoraną sostinės pakraštyje. Vieną dieną šio restorano kieme Vikstriomas randa Kaledą ir, kitaip nei daugelis, nelieka abejingas – randa jam darbą, vietą gyventi, net parūpina naują tapatybę. Kartu su restorano personalu jie sukuria utopinę bendruomenę, kuri primena, kad pasaulis gali ir turi būti geresnis.

„Aki Kaurismäkis yra vienas tų režisierių, kurie su kiekvienu nauju filmu pakviečia dar kartą pabūti jų su niekuo nesupainiojamoje, unikalioje kūrybinėje visatoje, kurios dėsniai, visuomet mielesni ir artimesni širdžiai nei realybė, priverčia pervertinti tikrovę.“ (A. Račaitytė)

Kalba: suomių, arabų, anglų, švedų

Subtitrai: lietuvių, anglų

Režisierius: Aki Kaurismäki

Scenarijaus autorius: Aki Kaurismäki

Aktoriai: Sakari Kuosmanen, Sherwan Haji, Janne Hyytiäinen, Nuppu Koivu, Ilkka Koivula, Simon Hussein Al-Bazoon, Kati Outinen, Tommi Korpela, Kaija Pakarinen