N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
OSKARŲ SAVAITĖ: Mančesteris prie jūros
Oskarų savaitė: Manchester by the Sea (2016)
Žanras: Drama
Sukurta: JAV
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2017-03-04
Trukmė: 2h 17 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

„KINFO“ ir „15min“ skelbia „Oskarų savaitę“. Nuo kovo 2 iki 6 dienos „Forum Cinemas“ kino teatruose Vilniuje ir Kaune rodysime penkis pasaulyje jau pripažintus filmus, „Oskarų“ nominantus ir laimėtojus.

Nedideliame Naujosios Anglijos Mančesterio miestelyje augęs Ly Čandleris (aktorius Casey Affleck‘as) kažkada buvo kupinas optimistiškų vilčių. Tačiau siaubinga tragedija jo gyvenimą apvertė aukštyn kojomis. Negalėdamas susitaikyti su skausmu, vyras išsiskyrė su žmona Rende (akt. Michelle Williams) ir išvyko gyventi kitur.

Tačiau po keliolikos metų Ly priverstas sugrįžti į gimtuosius namus: jo vyresnį brolį Džo pakerta infarktas. Testamente Džo išreiškia norą, kad Ly taptų jo sūnaus Patriko globėju. Kažkada Ly puikiai sutarė ir su broliu, ir su savo sūnėnu. Tačiau prabėgę metai juos atitolino ir dabar 16-metis Patrikas pats netrykšta džiaugsmu dėl savo tėvo valios. Vis tik, nesant kitų variantų, Ly priverstas persikelti į Mančesterį ir stoti akistaton su savo skaudžia praeitimi. Laimę su kitu vyru kurianti buvusi žmona, sudėtingi santykiai su sūnėnu ir kiekviename gimtojo miestelio žingsnyje sugrįžtantys prisiminimai nepalieka Ly kito pasirinkimo. Jis priverstas iš naujo išgyventi praeityje paliktą skausmą ir pasistengti susigyventi su savimi.

Įtaigi, sukrečianti ir emocinga drama „Mančesteris prie jūros“.

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Kenneth Lonergan

Vaidina: Michelle Williams, Casey Affleck, Kyle Chandler, Lucas Hedges

KITI „OSKARŲ SAVAITĖS“ FILMAI:

Kovo 5 d. 19val. (sekmadienis) – „Kalifornijos svajos“ (14 „Oskarų“ nominacijų) >>

Kovo 6 d. 19val. (pirmadienis) – „Atvykimas“ (8 „Oskarų“ nominacijos)