N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
KP17: Amerikos mylimoji
KP17: American Honey (2016)
Žanras: Kritikų pasirinkimas
Sukurta: Jungtinės Valstijos, Jungtinė Karalystė
Platintojas: Kino pavasaris, VŠĮ
Kino teatruose nuo: 2017-03-23
Trukmė: 2h 38 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Ne vieną apdovanojimą pelniusi britų režisierė Andrea Arnold pirmą kartą pristato filmą, sukurtą Amerikoje. Jame pasakojama apie paauglę Star (Sasha Lane). Pavargusi nuo sudėtingos situacijos namuose ji leidžiasi į kelionę kartu su grupe jaunuolių, keliaujančių po Vidurio vakarų Ameriką pardavinėti žurnalų prenumeratos. Star greitai pritampa prie grupelės, jos gyvenimo būdo ir įsilieja į naktinį šėlsmą bei kasdienį beldimąsi į žmonių namų duris. Taip pat greitai ji įsimyli vieną geriausių pardavėjų, viršininkės numylėtinį Džeiką (Shia LaBeouf). Nufilmuotas 4:3 formatu filmas išlaiko žiūrovus arti veikėjų, o Lane ir LaBeouf duetas įelektrina kiekvieną jų bendrą kadrą.

„Išskirtinis kelio filmas, supažindinantis ne tik su paauglės Star ir jos kompanionų kasdienybe, bet ir margu Amerikos socialiniu žemėlapiu. Režisierė Andrea Arnold kaip niekas kitas moka nepasiduoti moralizavimui ar didaktiškumui, bet visuomet sukuria iškalbingą socialiai jautrų portretą autentiška kino kalba.“ (M. Valiūnaitė)

Kalba: anglų

Subtitrai: lietuvių

Režisierė: Andrea Arnold

Scenarijaus autorė: Andrea Arnold

Aktoriai: Shia LaBeouf, Sasha Lane, Riley Keough, McCaul Lombardi, Arielle Holmes, Crystal Ice, Veronica Ezell, Chad Cox, Garry Howell, Kenneth Kory Tucker, Raymond Coalson, Isaiah Stone