N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
KP17: Žaidimų aikštelė
KP17: Playground (2016)
Žanras: Metų atradimai
Sukurta: Lenkija
Platintojas: Kino pavasaris, VŠĮ
Kino teatruose nuo: 2017-03-23
Trukmė: 1h 21 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Įspėjimas: filme yra šokiruojančių scenų, nerekomenduojamų silpnesnių nervų žiūrovams.

Lenkijos miestelyje trys šeštokai Gabryša, Šymekas ir Čarekas ruošiasi mokslo metų pabaigai. Gabryša ypač kaupiasi prisipažinti meilę dėmesio į ją nekreipiančiam Šymekui. Mergaitė pasitaria su labiau patyrusia klasės drauge, kaip prisikviesti vaikiną į pasimatymo vietą. Šymekas pakviečia į kompaniją geriausią draugą Čareką. Berniukai sutaria, kad Čarekas stebės Šymeko pokalbį su Gabryša pasislėpęs ir galbūt filmuos mobiliuoju telefonu. Tikrais įvykiais paremtas filmas užduoda klausimą, ar mes pajėgūs paaiškinti blogio ir žiaurumo protrūkius bei ištakas. Šiuo atveju – paauglių.

Bartoszo M. Kowalskio provokuojanti drama pateko į San Sebastiano kino festivalio pagrindinę konkursinę programą. Tai pirmas toks atvejis per visą renginio istoriją, kai dėl „Auksinės kriauklės“ varžėsi debiutinis filmas iš Rytų Europos.

„Prieštaringiausiai vertinamas ir abejingų nepaliekantis filmas, kurį privaloma pamatyti be išankstinių nusistatymų, o ne tik išklausyti, kas apie jį kalbama. Po seanso drąsus ir nepatogus filmas niekaip nepasimiršta ir neleidžia nusiraminti. Nusimato daug karštų ir aštrių diskusijų.“ (E. Pukšta)

Kalba: lenkų

Subtitrai: lietuvių, anglų

Režisierius: Bartosz M. Kowalski

Scenarijaus autoriai: Bartosz M. Kowalski, Stanisław Warwas

Aktoriai: Michalina Świstuń, Nicolas Przygoda, Przemysław Baliński, Patryk Świderski, Pawel Brandys, Anita Jancia, Pawel Karolak