N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
KP17: Portas
KP17: Porto (2016)
Žanras: Metų atradimai
Sukurta: Portugalija, Jungtinės Valstijos, Prancūzija, Lenkija
Platintojas: Kino pavasaris, VŠĮ
Kino teatruose nuo: 2017-03-23
Trukmė: 1h 15 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Jimo Jarmuscho prodiusuotas jaunas brazilų kino kritikas Gabe'as Klingeris kviečia įsijausti į intymų vienos nakties meilės nuotykį. Portugalijos Paryžiumi dažnai vadinamame Porte visiškai atsitiktinai susitinka amerikiečio Džeiko (tragiškai žuvęs Antonas Yelchinas) ir prancūzės Matės žvilgsniai. Jie vaikštinėja naktinėmis gatvėmis, sėdi kavinėje, dalijasi aistringais jausmais iki ryto. Pernelyg trumpas pasimatymas taip stipriai paveikia juos abu, kad Džeikas ir Matė nuolat sugrįžta į prisiminimus apie naktį.

Gabe'as Klingeris neleidžia suabejoti, kad įspūdingam debiutui jį įkvėpė susižavėjimas Porto architektūra, melancholiška miesto atmosfera. Jis filmuoja Portą ant 8 mm, 16 mm, 35 mm juostų. Filme išgirsite šviesaus atminimo režisierės Chantal Akerman balsą ir Etiopijos multiinstrumentalisto Mulatu Astatke (Jimo Jarmuscho „Sulaužytos gėlės“) skambančias melodijas.

„Romantinė drama žavi ne tik puikiais vaidmenimis, džiazo muzika ir Manuelio de Oliveiros miesto vaizdais, bet ir vis rečiau naudojama filmavimo technika. Režisierius naudojo įvairiausias kameras, leido spontaniškai filmuoti aktoriams ir skirtingo formato juostomis atgaivino gyvo kino magiją. Nepraleiskite unikalios progos pamatyti šį filmą iš 35 mm juostos.“ (E. Pukšta)

Kalba: anglų, portugalų, prancūzų

Subtitrai: lietuvių, anglų

Režisierius: Gabe Klinger

Scenarijaus autoriai: Larry Gross, Gabe Klinger

Aktoriai: Anton Yelchin, Lucie Lucas, Françoise Lebrun, Paulo Calatré