N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
KP17: Namai
KP17: Home (2016)
Žanras: Festivalių favoritai
Sukurta: Belgija
Platintojas: Kino pavasaris, VŠĮ
Kino teatruose nuo: 2017-03-23
Trukmė: 1h 43 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Už smurtinį elgesį nubaustas septyniolikmetis Kevinas paleidžiamas iš kalėjimo. Grįžti pas šeimą jis negali dėl sudėtingų santykių su tėvu. Naują gyvenimą Kevinas pradeda tetos šeimoje ir atlieka santechniko praktiką jų turimoje įmonėje. Greitai jis pritampa prie naujųjų namų ir suartėja su pusbroliu Samiu bei jo draugais. Tačiau ypatinga draugystė užsimezga su kompleksuotu ir užsidariusiu Džonu. Sužinojęs apie nepakeliamai sudėtingus Džono santykius su motina Kevinas trokšta padėti naujam draugui. Vieną vakarą įprastą trijulės gyvenimą sujaukia tragedija, išbandysianti jų draugystę ir lojalumą.

„Režisierei Fien Troch pavyksta sukurti įtemptus ir labai tikroviškus dviejų kartų konfliktus, tačiau daugiausia pagyrų ji nusipelno už daugiasluoksnius paauglių portretus. Gestais ir žvilgsniais filme pasakoma daugiau nei žodžiais, o filmo montažas sustiprina emocinį veikėjų įtaigumą.“ (M. Valiūnaitė)

Kalba: flamandų

Subtitrai: lietuvių, anglų

Režisierius: Fien Troch

Scenarijaus autoriai: Fien Troch, Nico Leunen

Aktoriai: Sébastien van Dun, Mistral Guidotti, Loïc Batog, Lena Suijkerbuijk, Karlijn Sileghem, Els Deceukelier, Robby Cleiren, Yavuz Saçikara, Els Dottermans, Katelijne Verbeke, Jan Hammenecker, Kevin Janssens, Jeroen Perceval