N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
KP17: Šunys
KP17: Dogs (2016)
Žanras: Nauja Europa - nauji vardai
Sukurta: Rumunija, Prancūzija, Bulgarija, Kataras
Platintojas: Kino pavasaris, VŠĮ
Kino teatruose nuo: 2017-03-23
Trukmė: 1h 44 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Jaunas miestietis Romanas atvyksta į kaimą netoli Ukrainos sienos perimti iš senelio paveldėto namo. Toli nuo civilizacijos jis atsiduria krašte, kurį valdo nerašyti įstatymai, nepanašūs į tuos, kuriuos Romanas žino ir kuriais pats vadovaujasi. Jo ketinimai parduoti sklypą kertasi su nuožmios nusikaltėlių gaujos planais. Nesuprasdamas, kokiame pavojuje atsidūrė, vaikinas stengiasi išsiaiškinti, kas vyksta šiame nuošaliame krašte. Greitai paaiškėja, kad vienintelis žmogus, norintis ir galintis kovoti su gauja ir charizmatiškuoju jos lyderiu, yra senyvas policijos viršininkas.

„Debiutinis Bogdano Mirică filmas stebina tikslumu – iki detalių apgalvotas scenarijus, suvaldytas režisūriškai, abejonių nepaliekanti aktorių vaidyba. Režisierius ne kartoja rumunų Naujosios bangos suformuotas auksines taisykles, bet kuria aštrų, įtemptą trilerį, taip pat taikliai analizuojantį Rumunijos periferijos realijas.“ (M. Valiūnaitė)

Kalba: rumunų

Subtitrai: lietuvių, anglų

Režisierius: Bogdan Mirică

Scenarijaus autorius: Bogdan Mirică

Aktoriai: Dragoș Bucur, Gheorghe Visu, Vlad Ivanov, Costel Cascaval, Constantin Cojocaru, Raluca Aprodu, Catalin Paraschiv, Emilian Oprea