N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
KP17: Rara
KP17: Rara (2016)
Žanras: IN LATINO
Sukurta: Čilė, Argentina
Platintojas: Kino pavasaris, VŠĮ
Kino teatruose nuo: 2017-03-23
Trukmė: 1h 32 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Dvylikametė Sara gyvena Centrinėje Čilėje. Mergaitės paauglystė beveik niekuo nesiskiria nuo kitų paauglių. Tik du esminiai skirtumai: jos tėvai išsiskyrė, o nauja mamos partnere tapo moteris. Homofobiškoje visuomenėje tokia šeimos sudėtis labai apsunkina Saros kasdienybę. Viskas dar stipriau komplikuojasi, kai mergaitė vis dažniau atsiduria tėvų konflikto sūkuryje. Sara su jaunesne sesute Katalina mieliau palaiko mamą Paulą. Joms visiškai netrukdo mamos santykiai su mylimąja Lija ir moteriškas auklėjimas. Neva gerų ketinimų vedamas mergaičių tėvas kreipiasi į teisėsaugą ir vaikų teisių kontrolierius. Buvusios žmonos seksualinė orientacija paakina atstumtąjį vyrą įrodyti, kad ji netinkamai auklėja savo vaikus. Prasideda teismų procesai. Užteks tik mažos kibirkšties, kad namuose ilgai puoselėtos laimės likučiai galutinai subyrėtų. Ko tik tėvai nepadarys dėl vaikų...

Tikrų įvykių inspiruota drama 2016 m. Berlyno kino festivalyje laimėjo programos „Jaunoji karta“ Didįjį prizą, San Sebastiano kino festivalyje nugalėjo konkursinėje programoje „Lotynų horizontai“.

„Pagirtinai debiutuojanti režisierė jautriai vaizduoja gilią krizę šeimoje, kruopščiai vysto visų personažų charakterius ir stebi vaikų bandymus prisitaikyti prie komplikuotos situacijos. Sukrečiantį filmą rekomenduočiau ieškantiems fenomenalios aktorių vaidybos.“ (E. Pukšta)

Kalba: ispanų

Subtitrai: lietuvių, anglų

Režisierė: Pepa San Martin

Scenarijaus autorės: Alicia Scherson, Pepa San Martin

Aktoriai: Mariana Loyola, Agustina Muñoz, Julia Lubbert, Emilia Ossandon, Daniel Muñoz, Sigrid Alegría, Coca Guazzini