N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
KP17: Amerikos aikštė
KP17: Amerika Square (2016)
Žanras: Festivalių favoritai
Sukurta: Graikija, Vokietija, Jungtinė Karalystė
Platintojas: Kino pavasaris, VŠĮ
Kino teatruose nuo: 2017-03-23
Trukmė: 1h 27 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Atėnai, 2016 m. Tikrais įvykiais paremtos ir susipinančios trys istorijos paskatins suprasti humanitarinės pagalbos iššūkius ir išgirsti abiejų prieštaraujančių pusių motyvus. Nakosą (Makis Papadimitriou) siutina kasdien šalia namų matyti šimtus triukšmaujančių pabėgėlių. Dėl politinio persekiojimo iš Sirijos pabėgęs armijos gydytojas Tarekas karštligiškai ieško bet kokios patikimos galimybės išvykti su dukrele iš Graikijos į Vokietiją. Tatuiruočių meistras Bilis (Cezario Graužinio spektakliuose vaidinęs Yannis Stankoglou) įsimyli iš Afrikos nelegaliai atvykusią dainininkę Terezą, kuri trokšta pabėgti nuo ją išnaudojančio naktinio baro savininko. Jų visų likimus susieja Atėnų Amerikos aikštė, šalia kurios kadaise gyveno kultinė dainininkė Maria Callas. Nakoso kulinariniai eksperimentai komplikuoja Tareko ir Terezos suplanuotas keliones, tad jo kaimynui ir geriausiam draugui Biliui tenka kuo greičiau organizuoti naują pabėgimo maršrutą.

„Aktualią šių dienų pabėgėlių krizės problemą režisierius humaniškai perteikia pasitelkdamas šmaikštų humorą, jautrumą, romantiškus jausmus, stilingą montažą, puikiai parinktą muziką ir ypač vizualius vaizdinius.“ (E. Pukšta)

Kalba: anglų, graikų, arabų

Subtitrai: lietuvių, anglų

Režisierius: Yannis Sakaridis

Scenarijaus autoriai: Yannis Sakaridis, Yannis Tsirbas, Vangelis Mourikis

Aktoriai: Yannis Stankoglou, Makis Papadimitriou, Vassilis Kukalani, Ksenia Dania, Alexandros Logothetis, Rea Pediaditaki, Themis Bazaka