N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
KP17: Adata po slenksčiu
KP17: The Black Pin (2017)
Žanras: Nauja Europa - nauji vardai
Sukurta: Juodkalnija, Serbija
Platintojas: Kino pavasaris, VŠĮ
Kino teatruose nuo: 2017-03-23
Trukmė: 1h 33 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Kunigui Peteriui neduoda ramybės mintis, kad žmonija tampa vis abejingesnė. Dievas, rodos, nebesikiša į žmonių gyvenimą. Vyrą paliko žmona, vienintelis sūnus maištauja prieš tėvą, o motina serga Alzheimerio liga ir labai retai atpažįsta sūnų. Peteris nori tik nors kiek ramybės, tačiau ir tai neįmanoma. Juodkalnijos pajūrio miestelyje žemę supirkinėja rusai, o Peteris visiškai nenori parduoti savo dalies. Tad grupelė spalvingų, bet kerštingų miestelėnų nusprendžia iškeldinti Peterį iš parapijos. Jie kursto kitus prietaringus miestelėnus ir bando įrodyti, kad kunigas yra visų bėdų priežastis. Kova tarp kunigo ir miestelėnų pasiekia absurdiškumo aukštumas per tariamos raganos laidotuves.

„Retas filmas iš Balkanų ne apie karą. Režisierius išvengia pigaus sarkazmo ir tiesmukų juokelių, kurie tokie tipiški balkaniškose komedijose. Apie subtilų filmo humorą daug pasako kad ir ši kunigo frazė: „Jei esi nelaimingas šiame gyvenime, veikiausiai nieko gero nebus ir po jo, kad ir kas tai būtų.“ (S. Lingevičiūtė)

Kalba: serbų-kroatų

Subtitrai: lietuvių, anglų

Režisierius: Ivan Marinović

Scenarijaus autorius: Ivan Marinović

Aktoriai: Leon Lučev, Nikola Ristanovski, Bogdan Diklić, Jelisaveta Seka Sablić, Ljubomir Bandović, Filip Klicov, Dejan Đonović