N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
KP17: Iliuminacija
KP17: Illumination (1973)
Žanras: Aš esu hibridas
Sukurta: Lenkija
Platintojas: Kino pavasaris, VŠĮ
Kino teatruose nuo: 2017-03-23
Trukmė: 1h 31 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Vienbalsiai trimis pagrindiniais prizais 1973 m. Tarptautiniame Lokarno kino festivalyje apdovanotas Zanussi filmas – akinantis idėjų ir vaizdų kaleidoskopas. „Iliuminacija“ tyrinėja panirusio į save jauno fiziko gyvenimą ir pastangas suprasti save visatoje. Jis viliasi, jog mokslas padės jam rasti atsakymus, bet meilės, išdavystės ir netekties patirtys bei susidūrimas su mirtimi atveria jam kur kas daugiau. Vaidybinis kinas jungiamas su filosofine esė. Tai padeda „Iliuminacijoje“ susieti mokslą ir meną, intelektą ir emocijas. Novatoriškos struktūros vieno žmogaus gyvenimo analizė tapo visos kartos ikoniniu kultūros simboliu.

„Vienas įdomiausių Krzysztofo Zanussi filmų, kuriame drąsiai eksperimentuojama laisvos formos esė, mokslo populiarinimo dokumentika ir vaidybiniu kinu. Šis junginys greitu montažo ritmu tampa įtaigia ir nesentimentalia kelerių metų žmogaus gyvenimo studija.“ (M. Valiūnaitė)

Kalba: lenkų

Subtitrai: lietuvių, anglų

Režisierius: Krzysztof Zanussi

Scenarijaus autorius: Krzysztof Zanussi

Aktoriai: Stanisław Latałło, Monika Dzienisiewicz-Olbrychska, Małgorzata Pritulak, Jan Skotnicki, Edward Żebrowski, Włodzimierz Zonn, Bogdan Mielnik