N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
KP17: Vakarykštės gėlės
KP17: The Bloom of Yesterday (2016)
Žanras: Baltijos žvilgsnis
Sukurta: Vokietija, Austrija, Prancūzija
Platintojas: Kino pavasaris, VŠĮ
Kino teatruose nuo: 2017-03-23
Trukmė: 2h 00 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Užsispyręs egoistas Totila Blumenas (vokiečių kino ir teatro žvaigždė Larsas Eidingeris) dirba holokausto nusikaltimų tyrėju. Jis įsipareigojo parengti pranešimą Aušvico konvencijai. Atitolusiam nuo šeimos vyrui ši veikla nesuteikia jokio džiaugsmo. Kai draugų neturintis Totila užsipuola kolegą, renginio organizatoriai pakviečia į pagalbą žavią prancūzų studentę Zazę (sparčiai populiarėjanti prancūzų aktorė Adèle Haenel specialiai dėl šio vaidmens išmoko vokiečių kalbą). Ji persekioja Totilą lyg šuo ir įsipainioja į romaną su jo viršininku. Asmeninėms revoliucijoms nėra laiko, tad Totila iš visų jėgų stengiasi dirbti su ekscentriškąja asistente Zaze. Savo darbotvarkėje ji turi slaptą planą, kuris tiesiogiai susijęs su Totilos praeitimi ir šeimos paslaptimis. Jiedu keliauja iš Hamburgo į Rygą ir glaudžiasi vis arčiau vienas kito.

„Sukrečiančių „Keturių minučių“ režisierius asmeniškiausiame ir brandžiausiame savo filme šiurpių nusikaltimų palikimą paįvairina spalvingais jausmais, protingu humoru, intymia erotika, absurdiškomis situacijomis ir tragikomiška romantika.“ (E. Pukšta)

Kalba: vokiečių, prancūzų, anglų

Subtitrai: lietuvių, anglų

Režisierius: Chris Kraus

Scenarijaus autorius: Chris Kraus

Aktoriai: Lars Eidinger, Adèle Haenel, Jan Josef Liefers, Hannah Herzsprung, Sigrid Marquardt, Djenabuh Jalloh, Rolf Hoppe