N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
KP17: Mokinys
KP17: The Student (2016)
Žanras: Baltijos žvilgsnis
Sukurta: Rusija
Platintojas: Kino pavasaris, VŠĮ
Kino teatruose nuo: 2017-03-23
Trukmė: 1h 58 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Filmas paremtas vokiečių dramaturgo Mariuso von Mayenburgo pjese „Kankinys“. Istorijos centre – paauglys Venia. Jis gyvena su vieniša motina. Vaikinas pradeda skaityti Bibliją, kur randa visus atsakymus į jam rūpimus klausimus. Mokykloje jis nelanko baseino, kalba tik tekstais iš evangelijų ir taip pradeda psichologiškai terorizuoti ne tik motiną, bet ir bendraklasius bei mokytojus. Jis mano esąs aukščiau už visus ir vienintelis žinąs, kas blogai, o kas gerai. Motina pagalbos kreipiasi į mokykloje dėstantį popą, tačiau šis vaikinui – ne autoritetas. Veniai iššūkį meta tik jo biologijos mokytoja. Pati pradėjusi gilintis į Bibliją ji sulauks žiauraus mokinio keršto. Prasideda mokytojos ir mokinio karas.

„Filme, kaip ir pjesėje, apmąstomas religinio ekstremizmo vaidmuo visuomenėje. Ar iš tikrųjų Šventajame Rašte kalbama tik apie meilę ir pagarbą kitam? Kartu režisierius kuria ir dabartinės Rusijos satyrą, kai V. Putino vadovavimo metais labai sustiprėjo ortodoksų Bažnyčios įtaka visuomenei.“ (S. Lingevičiūtė)

Kalba: rusų

Subtitrai: lietuvių, anglų

Režisierius: Kirilas Serebrenikovas

Scenarijaus autorius: Kirilas Serebrenikovas

Aktoriai: Piotras Skvortsovas, Viktorija Isakova, Julia Aug, Svetlana Bragarnik, Antonas Vasilievas, Aleksandra Revenko, Aleksandras Gorchilinas