N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Rammstein: Paris
Rammstein: Paris (2016)
Žanras: Dokumentika, muzikinė dokumentika, muzikinis
Sukurta: Vokietija
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Kino teatruose nuo: 2017-03-23
Trukmė: 1h 38 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Kovo 23 d. „Forum Cinemas“ paruošė ypatingą dovaną industrinio metalo gerbėjams. Į didžiuosius kino ekranus atkeliauja vienas įspūdingiausių muzikinių reginių istorijoje: vokiečių industrinio metalo pionierių „Rammstein“ filmas-koncertas „Rammstein: Paris“, kurį režisavo muzikos pasaulyje itin aukštai vertinamas švedas Jonas Åkerlund‘as.

Sunkesnės muzikos mėgėjams „Rammstein“ pristatinėti tikrai nereikia. Kraują kaitinantys kūriniai „Du Hast“, „Engel“, „Stripped“, „Ohne dich“, „Pussy“ ir daugelis kitų. Per dviejų dešimtmečių karjerą išleisti šeši albumai, kurių visame pasaulyje parduota daugiau nei 35 milijonai kopijų. Ir, žinoma, nepakartojami grupės koncertai, kurie bet kuriam mačiusiam palieka įspūdį visam gyvenimui: tokio akinančio, stebinančio ir kartais netgi gąsdinančio ugnies ir specialiųjų efektų šou galėtų pavydėti bet kuri kita pasaulio grupė.

Filmas-koncertas „Rammstein: Paris“ buvo nufilmuotas per du vakarus Paryžiuje 2012 m. kovo mėnesį. Kadangi tai buvo pati geriausių kūrinių rinkinį „Made in Germany 1995–2011“ pristatančio koncertų turo pradžia, filmo žiūrovai pamatys ir išgirs visus garsiausius „Rammstein“ hitus. J. Åkerlund‘o diriguojama komanda koncertus filmavo 30-čia kamerų, taip pat nesidrovėjo užsukti ir į užkulisius, tad žiūrovų laukia ir dar niekuomet nematyti kadrai. Perfekcionizmu garsėjantis režisierius pats vadovavo ir didžiulei montuotojų komandai, kuri filmą montavo daugiau nei metus!

Kažkada pats grojęs metalo muzikos grupėje, J. Åkerlund‘as už kino kameros stojo 1988-aisiais. Pirmoji šlovė atėjo ėmus režisuoti švedų legendos „Roxette“ vaizdo klipus 1993 m. Dar po ketverių metų (1997 m.) J. Åkerlund‘o pavardę sužinojo visas pasaulis: jo režisuotas „Prodigy“ klipas kūriniui „Smack My Bitch Up“ abejingų nepaliko. Dar po metų ėmęs bendradarbiauti su pačia Madonna, jau pirmuoju savo darbu – klipu dainai „Ray of Light“ – laimėjo „Grammy“ už geriausią video ir susišlavė rekordinius septynis „MTV Video Music Awards“ apdovanojimus, tarp jų – ir „Metų video“. J. Åkerlund‘as yra sukūręs vaizdo klipus grupėms „Metallica“, „Rolling Stones“, U2, „Maroon 5“ bei tokiems atlikėjams kaip Beyoncé, Lady Gaga, Britney Spears, P!nk, Christina Aguilera, Mika, James Blunt, David Guetta ir daugybei kitų.

Įspūdingą filmą-koncertą „Rammstein: Paris“ galėsite pamatyti kovo 23 dieną, „Forum Cinemas“ kino teatruose Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje.

Režisierius: Jonas Åkerlund

Filmas-koncertas originalo kalba be lietuviškų subtitrų.