N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Liūtas
Lion (2016)
Žanras: Drama
Sukurta: JAV, Australija
Platintojas: Theatrical Film Distribution, UAB
Kino teatruose nuo: 2017-03-03
Trukmė: 1h 58 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Šešiems „Oskarams“ nominuota drama „Liūtas“ – pagal tikrą istoriją sukurtas sukrečiantis, unikalus ir neįtikėtinas pasakojimas apie žmogų, kuris ieškojo savo namų.

Penkiametis indų berniukas Saroo žaisdamas traukinyje čia užmigo... Atsibudęs jis suprato, kad jį miegantį traukinys nuklaidino tūkstančius kilometrų tolyn į Indijos gilumą... Negrįžtamai toli nuo namų ir šeimos.

Visiškai vienas atsidūręs milžiniškame Kalkutos mieste mažylis bus priverstas išgyventi... Alkanas ir vienišas jis galiausiai bus išgelbėtas poros iš Australijos: šie žmonės Saroo įsivaikina ir išsiveža namo. Į Australiją. Tolyn nuo jo gimtųjų namų...

Mylintis įtėviai Saroo dovanojo gražią vaikystę, tačiau pirmųjų namų ilgesys niekad neapleido berniuko širdies. Prabėgus 25 metams po nelemto paklydimo traukinyje, užaugęs Saroo pasirįžta rasti prieš daugybę metų prarastą šeimą.

Neturėdamas nieko daugiau, tik blankius vaikystės prisiminimus ir padedamas „Google Earth“ jis ryžtasi keliauti po visas Indijos traukinių stotis tol, kol atsidurs toje, kurioje kadaise paklydo... Tik ar jo kas nors dar laukia?

Pagal tikrą istoriją sukurtame filme vaidina „Lūšnynų milijonieriaus“ žvaigždė Devas Patelis, „Oskaro“ laureatė Nicole Kidman, dviejų „Oskarų“ nominantė Rooney Mara ir kiti.

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Garth Davis

Vaidina: Dev Patel, Rooney Mara, David Wenham, Nicole Kidman, Abhishek Bharate, Divian Ladwa