N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Gyveno kartą Uvė
EN MAN SOM HETER OVE (2015)
Žanras: Komedija, drama, romantinis
Sukurta: Švedija
Platintojas: Scanorama
Kino teatruose nuo: 2017-01-13
Trukmė: 1h 56 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Susipažinkite su 59-erių metų Uve – rajono pikčiurna. Prieš keletą metų jis buvo pašalintas iš bendruomenės asociacijos prezidento pareigų. Tačiau Uvei tai nė velnio nerūpi. Jis toliau viską stebi ir rūpinasi savo bendruomene geležinia valia. Kai neščia Parvanė ir jos šeima atsikrausto į priešais Uvę esantį namą ir netyčia įvažiuoja į jo pašto dėžutę – įsižiebia netikėta draugystė, kuri pakeičia senojo ir, atrodo, niekam nereikalingo Uvės gyvenimą.

Juosta 2016 metais Kaburgo romantinių filmų festivalyje laimėjo žiūrovų apdovanojimą. Edinburgo tarptautiniame filmų festivalyje – antrąją vietą žiūrovų apdovanojimo kategorijoje. „Guldbagge“ apdovanojimuose – žiūrovų, geriausio makiažo, geriausio aktoriaus apdovanojimus. Sietlo tarptautinių filmų festivalyje – geriausio aktoriaus ir geriausio filmo trečiosios vietos apdovanojimus filmas „Gyveno kartą Uvė“ – įkvepiantis priminimas, kad gyvenimo prasmė yra tarpasmeniniai santykiai.

Filmas rodomas švedų kalba su lietuviškais subtitrais.

Hannesas Martinas Holmas – švedų režisierius, aktorius, scenaristas, išgarsėjęs televizijos serialu „S*M*A*S*H“ (1990 m.), filmais „Adomas ir Ieva“ (1997 m.) ir „Už mėlynųjų debesų“ (2010 m.).