N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Dvasios kalnas - Manaslu. Ekspedicijos pristatymas
Dvasios kalnas - Manaslu. Ekspedicijos pristatymas (2016)
Žanras: (none)
Platintojas: Atviras horizontas, labdaros ir paramos fondas
Kino teatruose nuo: 2016-12-07
Trukmė: 1h 30 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Dvasios kalnas – Manaslu 8163 m

Kviečiame susipažinti su paslaptingu vertikaliuoju pasauliu!

Manaslu (8163 m) yra 8-ta aukščiausia viršūnė pasaulyje, stūksanti Himalajų kalnyne Nepale. Išvertus iš sanskrito, viršūnės pavadinimas reiškia „Dvasios kalnas“. Į šią snieguotą viršūnę pirmieji įkopė japonų alpinistai 1956 metais.

2016 metais Manaslu viršūnę nenaudodamas papildomo deguonies pasiekė lietuvis alpinistas Saulius Damulevičius, į kalnus kopiantis jau 12 metų. Sauliaus alpinizmo karjerą puošia pirmasis įkopimas į aukščiausią lietuvišku vardu pavadintą viršūnę, nusileidimas slidėmis nuo 7500 m aukščio kalno ir 2015 metais pelnyti „Sniegynų tigro“ ir „Metų alpinisto“ titulai. Nuo 2012 m. Saulius taip pat eina Lietuvos alpinizmo asociacijos prezidento pareigas.

Renginio metu Saulius papasakos apie beveik 6 savaites trukusią ekspediciją, pirmą kartą kino teatro ekrane demonstruodamas unikalias kalnų fotografijas ir vaizdo klipus.

Kaip planuojamos ir vykdomos sudėtingos ekspedicijos? Koks jausmas apima vaikščiojant padebesiais taip vadinamoje „mirties zonoje“? Kaip kovojama su nuolatiniais ekspedicijų palydovais – šalčiu, deguonies trūkumu ir nuovargiu? Ką alpinistai valgo, kur nakvoja ir kaip valdo rizikas kopimo metu? Į šiuos ir kitus klausimus atsakymus rasite pristatyme „Dvasios kalnas – Manaslu“.